24. 6. 2018

S lupou do historie: BoJack Horseman

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte BoJack Horseman 1×01: BoJack Horseman: The BoJack Horseman Story, Chapter One?

Medailónek

Název: BoJack Horseman
Žánr: Komedie / Animovaný
Stanice: Netflix
Vysílání: 2014-
Celkový počet sérií: 4+
Premiéra: 22. 8. 2014
Délka pilotu: 26 minut

Kdo?

Tvůrce: Raphael Bob-Waksberg
Herci: Will Arnett, Amy Sedaris, Alison Brie, Paul F. Tompkins, Aaron Paul

O čem to je?

BoJack Horseman je polidštěný kůň, který je ztracen v moři sebepohrdání a alkoholu. Hrdina se však jednoho dne rozhodne, že je nejvyšší čas pro comeback na výsluní.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

BoJacka jsem ke sledování nikdy neplánovala, nedonutil mě ani fakt, že jde o uznávané dílko od Netflixu. Po zhlédnutí pilotu mi tento názor na sto procent přetrvává. Uznávám, že seriál není tak debilní jako jiné animáky a nedivím se, že si najde početné publikum. Jen se prostě a jednoduše ani špetkou netrefuje do mého vkusu.

Za prvé, všichni víme, jak se stavím k animákům. Prostě si myslím, že hrané seriály jsou lepší a zábavnější, i když jde o ty největší klišoidní blbosti, které můžou vzniknout. Když vidím herce na obrazovce, prostě mám ze seriálu lepší zážitek. Animace BoJacka mě zcela nepřekvapivě vůbec nezaujala. Ten kůň je nesympatický už od pohledu, což je možná účel celého seriálu, ale na mě to prostě nepůsobí.

Postav tady moc není, v podstatě seriál mi trošku připomíná animovanou verzi Californication – vše táhne hlavní hrdina, občas se tu objeví jeho lehce zoufalý publicista, je tady trochu toho sexu, alkoholu, drog… Prostě nic nového pod sluncem. Willa Arnetta mám ráda, ale tady jsem jeho hlas skoro ani nepoznala (resp. mě nenapadlo přemýšlet, kdo by BoJacka mohl vůbec mluvit – nějak mě to ani nezajímalo).

Pozitivní je, že na rozdíl od Family Guy jsem tady u sledování netrpěla a celá epizoda utekla docela dobře. I když jsem se nesmála, tak humor nepovažuju za hloupý, nepovedený nebo podřadný, spíš se mi jen netrefil do noty.

+ postava BoJacka
+ styl černého humoru
+ odvážnější slovník i scény

- ani jeden z plusových bodů sama nedokážu ocenit
- nelíbivá animace

Moje hodnocení pilotu: 50 %
Drunk_Queen

Status:kdysi jsem už něco málo viděla
Hodnocení celého seriálu: -

Když tady kdysi dávno začínal Netflix, trvalo to asi celé tři dny, než jsem si ho na televizi stáhnula. A hned se jelo… Daredevil, Jessica Jones… Ach, to byly doby! BoJacka Horsemana jsem tam někam taky propašovala, I když jen na snad tři epizody.

A ano, uznávám, Bo Jack je fajn. Po tom nedávném vydání SLDH mi hrozně připomíná Californication, i když každý z hlavních hrdinů je troskou tak trochu jiným způsobem. A tím nemyslím to, že David Duchovny není kůň, očividně. Každopádně Californication, zdá se mi, víc, mimo jiné,, vsázel na sentiment, zatímco BoJack je prostě šílenější. A tím ani nemyslím přítomnost zvířecích postav.

Ale celkově je to ta ujetost humoru. Ať to jsou některé opakované vtipy, z nichž některé vlastně ani vtipné nejsou, ať je to několik podařených humorných situací, u kterých se sice divák nezhroutí smíchy, ale alespoň pousmání si zaslouží.

Celkově je pilot fajn, s humorem je to tak půl na půl, občas se něco povede, občas je to přes čáru… Jako asi u většiny těchto animáků a asi komedií obecně. BoJack je fajn, ale pořád necítím potřebu sledovat dál. Proto mám asi milion rozkoukaných seriálů.

+ svéráznost, netradiční přístup
+ zajímavý humor
+ postavy

- není to seriál pro masy

Moje hodnocení pilotu: 70 %
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
BuBBleS

BuBBleS

Tento seriál je ukázkovým příkladem, proč by se seriál neměl hodnotit po první epizodě. Dokonce kvůli tomu...
před 5 roky
Destinytte

Destinytte

Já si ho zamilovala od prvního dílu. Dokonce tu ani nepřeskakuju opening, což dělám obvykle skoro...
před 5 roky
Další články k tématu