9. 12. 2020

S lupou do historie: 3rd Rock from the Sun

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte 3rd Rock from the Sun (Takoví normální mimozemštané) 1×01: Brains and Eggs?

plakát

Základní údaje

Název 3rd Rock from the Sun (Takoví normální mimozemštané)
Žánr Komedie, SciFi
Stanice NBC
Vysílání 1996–2001
Počet sérií 6
Premiéra 9. 1. 1996
Délka pilotu 22 minut
Prům. hodnocení 67 % (od 256 uživatelů)

O čem to je?

Skupinka mimozemšťanů, která byla vyslána na Zemi, má prozkoumat zvyky pozemšťanů. Nejen, že dostali lidská těla, ale mají se chovat jako normální rodina. Jejich způsob zkoumání je však velmi svérázný.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Po tomto pilotu jsem tak mimo, že ani pořádně nevím, kde začít. Scifi komedie z devadesátek, která má něco z Alfa a zbytek kdo ví odkud. Upřímně můžu říct, že šest sérií bych fakt asi nedal.

Okamžitě se tu projevily dvě postavy, Harry, který mi vůbec nesedí, přijde mi strašně otravný a ty jeho oči, vždyť už mu řekli, že je má otevřít, a pak Tommy, u toho bych sice nejradši vzal nůžky a ostříhal ho (i když ne u pilotu, to spíš podle fotek až později), ale jinak asi nejvtipnější postava díky tělu dospívajícího. Sally mi zatím úplně nesedla, ale není to ani otravná postava, záměna pohlaví by mohla být ještě vtipná. No a Dick, tam fakt nevím, chvíli jo, chvíli ne, asi mi víc sedí Mary a potom domácí.

Vtipnost tu je, ale možná by se vyplatilo tolik netlačit na pilu, pak by to vyznívalo ještě o něco lepším dojmem. Možná by ještě stálo za to, kdyby došlo k nějakému hlubšímu představení postav, takto jsem byl upřímně zmatený, kdo se s kým zná, kolik času uplynulo atd. Situace jsou zvoleny vhodně a zbývá jich nepřeberné množství, takže šest sérií určitě bude vrchovatě naplněno, ale jak jsem psal v úvodu, nedokážu si představit, že to sleduju šest sérií.

  • vtipnost situací s Tommym
  • příjemně zvolené situace
  • místy moc tlačí na pilu
  • zbrklé představení všeho a všech
60 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Zbožňuju ten seriál 😊.
před 3 roky
sandokan555

sandokan555

Videne par dielov v TV kedysi davno, nebolo to zle v tej dobe.
před 3 roky
malina2035

malina2035

Na tenhle seriál s láskou vzpomínám!
před 3 roky
Další články k tématu