15. 12. 2019

S lupou do historie: 'Til Death

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte 'Til Death (V dobrém i zlém) 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: 'Til Death (V dobrém i zlém)
Žánr: Komedie, Sitcom
Stanice: Fox
Vysílání: 2006–2010
Celkový počet sérií: 4
Premiéra: 7. 9. 2006
Délka pilotu: 22 minut

Kdo?

Tvůrce: Josh Goldsmith, Cathy Yuspa
Herci: Brad Garrett, Joely Fisher, Kat Foster, Eddie Kaye Thomas

O čem to je?

Jeff a Stephanie Woodcockovi, novomanželský pár, se nastěhují do domu vedle dlouholetých manželů Starkových, ti na předměstí Filadelfie žijí už 25 let a trocha nové krve v sousedství jim opět vnese do života ztracenou jiskru.

Trailer

Není

Historie očima SerialZoňáků

jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Tak toto bylo geniální. Mám pocit, že jsem se vrátil od dva měsíce zpět ke sledování Married… with Children, jenže tentokrát mě to chytlo hned od první chvilky a nepustilo až do konce. Možná dost udělalo suprovní obsazení a výkony, každopádně toto mě opravdu dostalo a kdyby mě neodrazovala rozsáhlost čtvrté série, tak se hned pustím do maratonu.

Celý pilot měl vtip, drzost a zároveň to skloubil s uvěřitelností a skutečností párových problémů, neshod a kompromisů. Jasně, celé je to podle scénáře a nejde tedy uvažovat, páni to byla ale skvělá reakce a podobě. Ale scénář je na sitcom skutečně dobře napsaný, takže to působí opravdu, jako by nešlo o seriál, nýbrž o skutečnost. Tomu napomáhá i příjemné prostředí.

Když jsem se v noci na pilot dodíval, dlouho jsem přemýšlel, o čem vůbec psát, jelikož během dvaadvaceti minut se stalo všechno možné a vlastně vůbec nic. Takže pokud si chcete pustit něco jen tak k večeři, žehlení, nebo při jiné činnosti, určitě je 'Til Death skvělou volbou, jelikož nemusíte přemýšlet, zasmějete se, možná trochu rozčílíte, pokud to nebudete brát jako srandu a určitě budete trochu škodolibý a všechno to stihnete během dělání něčeho dalšího.

Za mě se jedná o výbornou ukázku sitcomu, který uteče, zaujme, navnadí, nezatíží a pobaví. Opravdu to má takový modernější nádech pilotu Married… with Children, kde se rovněž střetávají dva manželské páry, huškají se proti sobě a navzájem si jsou inspirací. V tuto chvíle mě nenapadá žádná výtka, určitě to nějaké mouchy má, ale přiznávám, že mě pilot tak pohltil, že jsem je komplet přehlédl.

+ obsazení
+ hlášky
+ pobaví
+ uvěřitelnost

- moc to uteklo

Moje hodnocení pilotu: 90 %
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
naninka358

naninka358

Na sitcomy nebývám náročná, ale tenhle se po druhé sérii dost zkazil, místo sousedů se k hlavní dvojici...
před 4 roky
sandokan555

sandokan555

Aha tak na IMDB je tam pri Kate Micucci iba meno Ally (s ypsilonom)... tak to som netusil ze to moze byt...
před 4 roky
naninka358

naninka358

No jasně, seriálů je spousta a tohle není must-see kousek. V českém vysílání běžely epizody ve správném...
před 4 roky
Další články k tématu