5. 2. 2017

S lupou do historie: Army Wives

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Army Wives 1×01: A Tribe Is Born?

Medailónek

Název: Army Wives
Žánr: Drama
Stanice: Lifetime
Vysílání: 2007–2013
Celkový počet sérií: 7
Premiéra: 3. 6. 2007

Kdo?

Tvůrci: Katherine Fugate
Herci: Catherine Bell, Brigid Brannagh, Sterling K. Brown, Richard Bryant, Jeremy Davidson, Wendy Davis, Kim Delaney, Torrey DeVitto, Alyssa Diaz, Drew Fuller, Erin Krakow, Elle McLemore, Brian McNamara, Katelyn Pippy, Sally Pressman, Terry Serpico, Brooke Shields, Ashanti, Joseph Julian Soria, Kelli Williams

O čem to je?

Seriál byl vytvořen jako adaptace knihy Under the Sabers: The Unwritten Code of Army Wives od Tanye Biank. Kniha čerpá ze skutečných událostí.

Příběh seriálu se odehrává ve fiktivní vojenské základně Fort Marshall v Jižní Karolíně. Roxy se stává nejnovější členkou zdejší společnosti, když se vdá za vojína Trevora LeBlanca. Musí se naučit žít jako žena vojáka, ale také finančně zajistit svou rodinu. Vezme proto práci barmanky v místní hospodě. Na své první společenské akci se setkává s Claudií, Pamelou, Denise a Rolandem, kteří mají všichni stejný osud jako ona. Tato pětice se brzy stane blízkými přáteli a spolu se svými drahými polovičkami čelí výzvám, které vojenský život přináší.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status: moje první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Na tento pilot jsem byla hodně zvědavá, seriál mám v hledáčku už pěkných pár let, vlastně od doby, kdy jsem dokoukala JAGa a přidala si ho do seznamu kvůli Catherine Bell. Až nyní jsem ale díky naší rubrice měla šanci se podívat, do čeho se to vlastně v budoucnu chystám jít. A výsledek?

Army Wives je cukrkandlový seriál. Ona už stanice Lifetime napovídá, že to bude taková červená knihovna pro ženy, což pilot jasně potvrdil. Je to prostě a jednoduše soap opera, která se tváří jako drama. Sledujeme nelehké osudy žen z různého postavení a je mi jasné, že jak budou epizody postupovat dál, stane se z toho Beverly Hills 90210 s dospě­lákama. Na druhou stranu ale musím říct, že postavy jsou sympatické a pilot mě dokázal na další sledování nalákat, protože jak všichni víte, já jsem pro tady ty soapky jako stvořená vzorová divačka :-D

Rozjezd byl pomalejší, ale od druhé poloviny už jsem si na postavy zvykla a jak se hlavní hrdinky začaly zdržovat spolu, tak jsem si to užívala čím dál víc. Nakonec z toho mám dobrý pocit, závěr pilotu byl vtipný a akční zároveň a naladil mě na další sledování. Postavy jsou sympatické a jsem zvědavá, jak se jejich vztahy budou vzájemně proplétat. Jako oddychovka to bude určitě stát za to.

+ postavy
+ zajímavé téma
+ akční závěr
+ soapkovitý žánr

- pomalejší rozjezd
- soapka je pro většinu lidí spíš mínus
- mnoho postav

Moje hodnocení pilotu: 70 %
Drunk_Queen

Status: mé první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Když jsem se tady u nás na serialzone dívala na profil seriálu Army Wives, docela jsem se podivila, když jsem zjistila, že u nás (v ČR) vlastně ještě neběžel. Protože jsem měla pocit, že o tomto seriálu slýchám docela často. Asi ne.

Jak nemusím seriály z armádního prostředí, tak mě tento seriál vcelku překvapil. Armádní prostředí bere spíše jako líheň pro situace plné emocí, na válku a vše kolem ní se zaměřuje spíše z psychologického hlediska.

Pokud si odmyslíme manžele (či manželky) hlavních hrdinek (či hrdinů), máme ze seriálu tak trochu soap operu (Dallas za sebou ve S lupou do historie ještě nemáme, ale říkám si, že až tak nepodobné to asi nebude) se spoustou nechutně bohatých paniček. Jako kontrast je tu k nim samouřejmě několik „černých ovcí“, které nezapadají, ale tak kde nejsou. Plus spoustu armádních zvyklostí.

Co se ale týče toho psychologického hlediska, tam je pro mne seriál mnohem zajímavější. Pokud si dobře vzpomínám, poprvé se tohoto seriál dotýká ve chvíli, kdy je Roxy se svými syny v nemocnici a vidí ženu, jak se strachem sleduje zprávy. To byl překvapivě docela silný moment. A několik podobných jich v epizodě následuje.

Právě v tomto vidím asi nejsilnější stránku seriálu. Až si říkám, že pokud by seriál ještě přitlačil, mohla by z něj být dobrá „vydíračka lidských citů“. Postavy a předpoklady k tomu má dobré.

Já ve sledování nejspíš pokračovat nebudu, ale i tak mohu seriál označit za pozitivní překvapení.

+ umí pracovat s psychologií a chováním postav
+ postavy
+ silné momenty
+ jinak zpracované armádní prostředí

- soap stránka seriálu

Moje hodnocení pilotu: 60 %
Esgalnor

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

No, já vůbec nevěděl o čem to je a o co v tom půjde, než jsem to zapnul. Vůbec jsem o tom nikdy neslyšel. Ani ten název mě příliš nelákal, ale stále jsem si zachovával optimismus a doufal v nějakou koukatelnou jednohubku. Výsledek mi připomíná spíš podivnou verzi McLeodových dcer s lehkými náznaky klasických vztahových dramat.

Pilot Army Wives začíná rychle – a hned na začátek naprosto nesmyslnou a nereálnou scénou. Pravděpodobně záleží na člověku, jak mu tyto nelogičnosti sednou a jak se s nimi vypořádá, popř. na aktuální náladě, kdy je člověk toto schopen přijmout nebo není – já se ale na tuto vlnu nenaladil a nesedlo mi to. Podobně nesmyslných scén je v pilotu dost a mě to zážitek kazilo.

Herecké výkony nestojí za řeč, už od pohledu jde o béčkové herce, kteří se nijak nesnaží. Jsou prkenní, nevýrazní, chybou špatně zvoleného castu si pak člověk postavy plete a vlivem toho se do celého pilotu zamotá víc, než je zdrávo. Jaký zápor pak ještě musím krátce zmínit je velmi špatně vybraná hudba, která do seriálu nesedí a působí na sílu až násilně vloženě do pilotu*

Co ale musím pochválit, tak je kvalitně napsaný scénář, kdy postavy nevypouští z úst hnůj a dialogy mezi nimi jsou poměrně smysluplné. Na to, jak hloupý je zbytek pilotu, rozhovory a tato část scénáře jsou na jedničku. Délka je na hranici snesitelnosti, ale dokoukat se to dá.

Jako celek to není tak špatné, jak to na začátku vypadalo. Především kvalitní scénář a dobře zvolená délka vytahují seriál n poměrně vysoký průměr. Herci a hudba jsou přesto velmi špatní, námět je hloupý a nakonec jde prostě o další vztahový seriál, který zapadne…

+ scénář
+ rozumná délka

- herci
- hudba
- kamera
- postavy si člověk mezi sebou plete
- nelogické, nereálné momenty

Moje hodnocení pilotu: 30 %
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Esgalnor

Esgalnor

Myslím, že člověk, kterému nevadí soap opery a rád to sleduje, by měl těch mých 30 % ignorovat, protože já...
před 7 roky
carolos

carolos

Z tohto seriálu som videl veľmi dávno pilotnú epizódu a aj som u nej skončil. Pilot som si pozrel iba...
před 7 roky
007.dany

007.dany

Bohužel,tohle mě nikdy nezaujalo...
před 7 roky
Další články k tématu