3. 11. 2021

S lupou do historie: Transporter: The Series

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Transporter: The Series (Kurýr) 1×01: Trojan Horsepower?

plakát

Základní údaje

Název Transporter: The Series (Kurýr)
Žánr Akční, Drama, Thriller
Stanice Cinemax
Vysílání 2012–2014
Počet sérií 2
Premiéra 29. 11. 2012
Délka pilotu 46 minut
Prům. hodnocení 67 % (od 256 uživatelů)

Kdo?

O čem to je?

Bývalý vojenský specialista přijímá zakázky, během kterých je jeho úkolem za správnou cenu dodat cokoliv na jakékoliv místo.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: viděno několik náhodných epizod
Hodnocení celého seriálu: –

Na pár dílů už jsem v minulosti narazil a líbili se mi. Jinak tomu nebylo ani u pilotu, bavil jsem se celou dobu. Sice je to jiné než filmy, ale seriálu toto pojetí sedí. Dokonce i Chris Vance seriálové podobě neskutečně sedí. Asi je to i tím, že už jsem něco málo viděl, ale vůbec jsem neměl problém s tím, že tu není Jason Statham (i když by tu měl být).

Sedí mi sem i milostná linka, byla tu zakomponována nenásilně a děj tak byl hezky vyvážený po stránce akce i vášně. Byl tu prostor i pro vtip, i když bych rád řekl, že bych chtěl víc akce, vlastně tomu tak není. Užil jsem si honičku od začátku do konce a ještě se pobavil.

Nemám úplně obavu o nápady, už filmy víceméně dokázaly, že z příběhu je co vytěžit. Spíš úplně nevím, jak to bude s poutavostí dlouhodobější dějové linky. Bojím se, aby z toho nakonec nevylezlo jen trapně vyznívající klišé. Ale tak necháme se překvapit, ne? Jen dvě série, to by i s možností zklamání nemuselo být až tak špatné. Narovinu, seriálu hodně věřím, u pilotu jsem přemýšlel i nad 90 %.

  • Chris Vance
  • honičky
  • vyváženost
  • dlouhodobější linka
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu