20. 5. 2020

S lupou do historie: Shark

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Shark (Žralok) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Shark (Žralok)
Žánr Drama, Krimi, Právnický
Stanice CBS
Vysílání 2006–2008
Počet sérií 2
Premiéra 21. 9. 2006
Délka pilotu 42 minut

O čem to je?

Významnému, uznávanému a obávanému právníkovi Los Angeles Sebastianovi Starkovi s převrátí svět naruby, když se mu pokazí jeden případ. Když však dostane příležitost stát se z obhájce žalobcem, naskýtá se mu možnost vše alespoň trochu odčinit. Obávanému Starkovi přezdívanému Shark naštěstí dělá oporu jeho šestnáctiletá dcera, která se po rozvodu rodičů rozhodla zůstat s ním, aby neskončil úplně na dně.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: viděna náhodná epizoda
Hodnocení celého seriálu: –

Je fajn naskočit pěkně do právnického seriálu, mám pocit, že jsem někdy nějakou epizodu seriálu viděl, ale rozhodně se mi nijak nevryl pod kůži. O to víc jsem rád, že jsem na něj díky lupě narazil. Líbí se mi ta změna pozic, kdy hrdina zůstává v podstatě tím špatným. Je tu skvěle vystižené, což tu i několikrát zazní, je snazší někoho obhajovat, než ho žalovat, prostředky stran jsou naprosto odlišné, ale Stark to zvládá bravurně na obou stranách.

Byl to pilot, takže bylo třeba věcí okolo a případ jako takový nedostal všechen prostor, který by běžně nejspíš dostal. Ve vyvážené míře tu bylo jak pátrání a příprava, tak přímo soud, ale obojí by si zasloužilo větší prostor, proto doufám, že jakmile se příběh zaběhne, tak tu bude všeho dostatek. Seriál sice nepatří k vrcholným právnickým kouskům, což je vidět i na zrušení po dvou sériích, ale epizoda (alespoň ta úvodní) je příjemná, docela uteče a až na to mírné upozadění, které se snad opravdu s dalšími epizodami zlepší, to nic moc nepostrádá.

Herecky je seriál také příjemný, postavami také, jednotlivý právníci jsou zajímavým mixem, jen tedy ještě nedostali moc prostoru. O dceři úplně nevím, co si myslet, není špatná, to ne, jen nevím, jestli má úplně kam posunout příběh. A James Woods v hlavní roli jako bezpáteřní obhájce/žalobce je perfektní.

Myslím, že na zaplnění kolonky právnický seriál je tento kousek ideální, epizody utečou rychle a s tím i celý seriál. Jak jsem říkal, není to žádná právnická špička, ale sledovat se to bez problému dá a pokud nebudeme srovnávat se současnými kousky jako Bull, tak jde o úplně bezproblémový seriál.

  • James Woods
  • změna strany, stejný přístup
  • dcera
  • málo prostoru pro případ
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
bettyragy

bettyragy

Výborný seriál, škoda, že už ho dlouho nikde nedávají.
před 3 roky
lupe

lupe

Vím jistě, že jsem seriál viděla, líbil se mi, ale nakonec si ho vlastně nepamatuju. Což myslím mluví za...
před 3 roky
Další články k tématu