15. 11. 2020

S lupou do historie: The Big Bang Theory

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte The Big Bang Theory (Teorie velkého třesku) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název The Big Bang Theory (Teorie velkého třesku)
Žánr Komedie, Sitcom
Stanice CBS
Vysílání 2007–2019
Počet sérií 12
Premiéra 24. 9. 2007
Délka pilotu 22 minut
Prům. hodnocení 89 % (od 5922 uživatelů)

O čem to je?

Leonard a Sheldon pracují jako fyzici, kterým je realita mnohdy cizí. Někdo by je označil za šprty, i když v dnešní době je pro jejich osobnosti přesnější označení geek. Jejich svět je narušen příchodem nové sousedky Penny, ta je jejich naprostým protikladem, zkrátka obyčejná holka. O to překvapivější je, když s kolize těchto svou světů vzejde přátelství, v němž se od sebe leccos přiučí obě strany. S Rajem, plachým astrofyzikem s problémem mluvit s něžným pohlavním, a Howardem, inženýrem, jenž stále žije se svou matkou, je tak sestava kompletní.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: viděno pár náhodných epizod
Hodnocení celého seriálu: –

Tohoto vydání jsem se docela bál, seriálu jsem nikdy nějak nepřišel na chuť. Ale, je tu jedno velké ale. Díky letošní situaci jsem v průběhu jara (a teď občas pokračuju) jsem pár náhodných epizod zachytil a na odreagování a zpravení nálady v tomto ztřeštěném čase byl takto specifický humor skvělý. Do pilotu se teda hned šlo snáz.

Po pilotu jsem trochu na rozpacích, rozhodně to ještě není to, na co jsem zvyklý z pozdějších epizod, a docela mě překvapilo, že Amy a Bernadette přibyly relativně pozdě. Jinak jsou to už v pilotu převážnou většinou oblíbení vědátoři, kteří si napříč sériemi drží svůj standard. Jen mě teda mrzí, jak málo prostoru dostal Raj.

Díl si celou dobu jede na stejné vlně, fyzikálně-matematická tematiky a vtipy, kam se podíváš. Je to dost specifický humor, takže asi každému nesedne, ale myslím si, že kdo se jednou namotá na TBBT, tak už zůstane až do konce.

  • specifický humor
  • pilot drží konstatní laťku
  • lepší obsazení být nemohlo
  • absence Amy a Bernadette
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
ragelly

ragelly

Celé to šílenství mě dlouhé roky nechávalo úplně chladnou. Loni jsem si k příležitosti konce seriálu...
před 3 roky
Nevada

Nevada

Poslední dobou se ve větší míře objevují chyby v textech jako tady: S Rajem, plachých astrofyzik Fakt...
před 3 roky
SparkySpeirs

SparkySpeirs

Mohla bych se rozepisovat, ale stačí mi napsat jen - srdcovka ♥.
před 3 roky
Další články k tématu