11. 12. 2019

S lupou do historie: Vicious

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Vicious (Jízlivě tvůj) 1×01: Wake?

Medailónek

Název: Vicious (Jízlivě tvůj)
Žánr: Komedie, Sitcom
Stanice: ITV
Vysílání: 2013–2016
Celkový počet sérií: 2
Premiéra: 29. 4. 2013
Délka pilotu: 23 minut

Kdo?

Tvůrce: Gary Janetti, Mark Ravenhill
Herci: Derek Jacobi, Ian McKellen, Iwan Rheon, Frances de la Tour, Philip Voss, Marcia Warren

O čem to je?

Freddie a Stuart jsou spolu téměř padesát let, z herce a barmana jsou dnes ovšem staříci, jejichž jedinou zábavou jsou vtipy na účet toho druhého. Když se navíc do bytu nad dvojicí přistěhuje mladý Ash, rozjíždí se zcela nový příběh.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Tentokrát jsem šel do pilotu jen s tím, že se jedná o seriál ITV, takže jsem se těšil na pořádnou dávku britského humoru, ale to se úplně nesešlo s realitou.

Celý pilot je v podstatě vtip za vtipem a spoléhá na to, že třeba některý z nich vyjde. Jenže po chvilce tomu trochu chybí něco jiného než neustálé dobírání a vtipkování. Dost to působilo jako takové ty zábavné pořady, kde jde právě o to, sázet vtip za vtipem, a hold to sem tam nevyjde.

Potěšilo mě obsazení, a přesto, že se jedná o starší generaci herců, jsou tu samá zvučná jména, která jsou celkem zárukou kvality. Když jsem viděl Iana McKellena, tak jsem byl fakt zvědavý, co z toho bude, jelikož jsem ho naposledy viděl jako Sherlocka, takže tato komediální postava byla diametrálně odlišnou. Ale jemu se podařilo skloubit vtipnost s elegancí. A hodně mě pobavila poznámka o účinkování v seriálu Doctor Who, jelikož oba představitelé hlavních postav se objevili v tomto seriálu. Jo a usínající babča taky neměla chybu.

Mám pocit, že se v posledních letech se seniorskými seriály roztrhl pytel, každopádně tento i přes přílišnou snahu stojí za to, potěší, neurazí, zkrátka je takovou příjemnou oddechovkou ze zajímavého prostředí. Mám trochu obavu, jestli nebude seriál rýžovat z příchodu nové postavy a nepřinese nic dalšího. Na druhou stranu se nejedná o žádný nekonečný seriál, nýbrž jen o pár epizod, takže by to asi zase tak moc nevadilo. Jestli bych ale měl mít nějaký důvod, proč sledovat dál, tak je to vztah Freddieho a Stuarta a jeho budoucnost.

+ obsazení
+ starší generace
+ sem tam vtip

- přehnaná snaha o vtipnost

Moje hodnocení pilotu: 60 %
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře29zobraz všech 29 příspěvků
Romix

Romix

How Not to Live Your Life znám a miluji to :) Misfits mě bavil první řadu, tu druhou už jsem dokoukal...
před 4 roky
Janna7

Janna7

Nesplňuje to podmínku po roce 2000, ale prostě musím doporučit Father Ted :) Vzhledem k tomu, že je...
před 4 roky
Romix

Romix

Narazil jsem na to, ale upřímně mě vystrašily fotky, které ten seriál má na c s f d :D
před 4 roky
Další články k tématu