23. 10. 2022

S lupou do historie: Harry's Law

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Harry's Law (Drsná Harry) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Harry's Law (Drsná Harry)
Žánr Drama, Komedie, Právnický
Stanice NBC
Vysílání 2011–2012
Počet sérií 2
Premiéra 17. 1. 2011
Délka pilotu 44 minut
Prům. hodnocení 63 % (od 70 uživatelů)

O čem to je?

Harriet Korn má krizi. Před měsícem byla jednou z nejlepších právniček v zemi. Ze dne na den se v ní ale něco zlomilo a její stav ji donutil opustit atraktivní právnickou firmu. Shodou náhod Harry objeví v nebezpečné gangsterské čtvrti místo k pronájmu a rozhodne se zde založit svou vlastní právní firmu. Její věrná sekretářka se k ní přidá. Ve stejný den se Harry stanou dvě nehody, které se ukážou být osudné. Napřed na ni spadne Malcolm, který se pokoušel spáchat sebevraždu. O pár hodin později ji srazí mladý právník Adam. Oba pánové se rozhodnou k Harry přidat v obhajobě chudých a mnohdy vinných obyvatel této zapadlé čtvrti.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

České názvy seriálů jsou obecně hodně diskutované téma, v tomto případě chválím název Drsná Harry, protože ten sedl jako prdel na hrnec. Harriet je skutečně drsná a je to bezva. U soudu se s ničím nemaže a člověk si ji oblíbí tak nějak hned bez váhání. Tak to má u správné hlavní postavy být.

Úvod je hodně z komediálního prostředí a možná pilotu zkraje trochu škodí. Jakmile se ale díl rozjede, nabírá vše na obrátkách a jede se jiným směrem. Celé to uteče jako voda, ani se nenadějete, zkrátka správná jízda právnického seriálu. Rozhodně to není klasika z tohoto žánru, ale ono to ničemu zase tak moc nevadí. Jistě, z komedie si to pere přesně ty prvky, které by vůbec nemuselo, takže tu pak máme úvodní scénu, část s prodejem bot a tak déle, ale v základu tu ta komedie docela funguje. Je to takové odlišující se.

Musím říct, že se mi líbily takové ty odbočky mimo zajeté koleje, napomíná Harriet za trochu jiné věci než je v právnických seriálech běžné, hájení drog, postoj soudce, zkrátka se mi líbilo, jak se tvůrci a scenáristé snažili působit na diváky i tady těmi drobnostmi, které smysluplně zapojili do děje. Neříkám, že by to tomu dávalo nějaký další rozměr, ale bylo to takové příjemné.

  • drsňačka Harriet
  • scenáristické působení
  • propojení s komedií
  • propojení s komedií (jo i tady)
  • zbytečná degradace některými komediálními prvky
80 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Seriály s tématikou kriminality, ať už krádeže či vraždy, nebo z prostředí soudu, mě vždy lákaly. Proto jsem si k hodnocení vybrala tento seriál, o kterém jsem ani nevěděla, že vůbec vznikl. A musím uznat, že je škoda, že jsem na tento seriál nenarazila dřív. Pilot mě bavil od začátku až do konce.

Když jsem viděla začátek pilotu, říkala jsem si, co to zase je. Je pravda, že mě to pobavilo hned od počátku. Nebo to spíše začalo první nehodou Harry. Obávala jsem se, že mě děj nevtáhne, kvůli začátku kdy mi to přišlo takové pitomé. Ale jsem hrozně ráda, že jsem se pletla. Pomalu se to začínalo rozjíždět.

Převážně zde převažovala komedie, ale i jisté drama tu bylo. Během soudního procesu s Malcolmem jsem si všimla, jak soudce sympatizuje s Harry. A na závěr se i ukázalo, že jí věří, protože trochu pozměnil rozsudek poroty, která shledala Malcolma vinným. A nejen Harry si vedla dobře, i Adam byl úžasný. Hlavně to ukázal u svého klienta.

Jsou tu docela sympatické postavy, hlavně Harry, Jenna a Adam. Jsem na tuto trojku zvědavá. Ale i takový Malcolm, soudce či Damien byli dosti sympatičtí. Jediný, kdo mi tam vadil a Harry mu to i pěkně vytmavila, byl právník, oponent Harry. Dost mi vadilo to jeho vyskakování a povýšenost.

U tohoto seriálu se mi líbí, že se zaměřuje na lidi, kteří neměli nikdy lehký život a snadno spadli do kriminální činnosti. A je zde ukázáno, že jsou i takoví lidé, kteří mají šanci na nápravu a žití lepšího života. Jenže je málo lidí, kteří jim tu šanci dají. A proto je zde Harry a její tým, aby i těmto lidem pomohli.

  • komedie
  • Harry, Adam a Jenna
  • prostředí
  • závěr
  • začátek
90 %
Mé hodnocení
Janey T
Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu