28. 11. 2021

S lupou do historie: Dirt

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Dirt 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Dirt
Žánr Drama
Stanice FX
Vysílání 2007–2008
Počet sérií 2
Premiéra 2. 1. 2007
Délka pilotu 54 minut
Prům. hodnocení 65 % (od 78 uživatelů)

O čem to je?

Lucy je šéfka bulvárního magazínu, která chce do svého vydání ty nejšpinavější senzace ze světa showbusinessu za každou cenu. Neštítí se používat vydírání, úplatky, podvody a cokoliv, aby dosáhla svého. Jejím věrným pomocníkem při tomto honu za senzacemi je schizofrenický paparazzo Don Conkey, který je schopný získat ty nejúžasnější fotky i za cenu svého zdraví…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Řekl bych, že dnes se nám pod lupu dostal seriál, který zná na SZ asi nejvíc lidí, aniž by věděli, o čem je. Naše Nemesis z Postergame se představuje. Za mě to působilo dost lacině, jako kdyby většina prostředků padla na Courteney Cox a na zbytek moc nezbylo. Vlastně jsem byl víc než první půlku dílu přesvědčení o svém hodnocení, druhá část a závěr mě ale donutily přemýšlet.

Z původně takového průměrného námětu se vyklubalo něco, co má duši. Pevně věřím, že tvůrci do tohoto projektu nešli jen s tím, že do něj chtějí vložit vlastní utrpení a vybrečet se tak. Je tu moc hezky ukázáno, co všechno bulvár udělá, je ochoten udělat a co způsobuje. Jednak je tu to prohlédnutí při předávkování Kari (a následné smrti), ale taky smrt Tristana a Donovo změnění názoru. Takovým jiným způsobem je tu kladen důraz na psychiku, která bude nejspíš hrát velkou roli i nadále, stejně jako tajnosti a lži. Vlastně se jedná o zpracování dost silné záležitosti.

Postavy mě tu bavily, některé víc, některé míň, ale nikdo mi výjimečně nelezl na nervy, aspoň si to neuvědomuju. Rád bych v dalších dílech viděl Lucy a její další kroky s novou známostí, hezky k sobě seděli a rozhodně by to byl takový jiný prvek hodící se do příběhu. Mám ale obavu, že z toho nic nebude. Po prvotních rozpacích se těším i na Dona, protože toho určitě značně poznamenaly „následky“ jeho činů, takže bude na co se těšit. Přesto ale hodnocení nezvedám do závratných výšin, prostě si stojí za tím, že i když jde o rok 2007, dal se udělat i lepší pilot.

  • změna atmosféry ve druhé půlce
  • jiný důraz na psychiku postav
  • Lucy a nová známost
  • působí lacině
  • zatím vedlo jen k částečnému procitnutí
60 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Petyer

Petyer

Mne ten plagat velmi pripomina Revenge 😀 Asi to bude tym, ze serialove plagaty sa velakrat podobaju. Uz bol...
před 2 roky
Další články k tématu