2. 10. 2022

S lupou do historie: Our Miss Brooks

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Our Miss Brooks 1×01: Trying to Pick a Fight?

plakát

Základní údaje

Název Our Miss Brooks
Žánr Komedie, Sitcom
Stanice CBS
Vysílání 1952–1956
Počet sérií 4
Premiéra 3. 10. 1952
Délka pilotu 25 minut
Prům. hodnocení ?? % (od 0 uživatelů)

O čem to je?

Úspěšný americký sitcom založený na stejnojmenném rádiovém pořadu vypráví příběh o Connie Brooksové, sardonické učitelce angličtiny na Madisonské střední škole.

Trailer
Není k dispozici

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Pod lupu se nám tentokrát dostal vůbec nejstarší kousek. Psal se rok 1952, Miss Brooks si už čtyři roky hlasem Eve Arden dobývala rádio a najednou tentokrát i s tváří Eve Arden dorazila i na televizní obrazovky. Zkrátka tento skvost, který je ve Spojených státech opěvován, vyhrál Emmy, dostal se z rádia do televize (a nakonec stejně v rádiu vydržel déle než na obrazovkách) a který je u nás snad úplně neznámý, si zaslouží vzpomenou a představit.

Od uvedení seriálu to zítra bude 70 let, což je až neuvěřitelné. Je tu tedy znatelný rozdíl proti dnešnímu humoru, sice jsme v Americe, ale je tu taková vznešenější uhlazenější podoba vtípků. Je skvělé, že Connie Brooks není nějaká puťka své doby, ale že je skutečně skvělou hlavní postavou, kurážnou a se skvělým nábojem pro celý pořad, v jakékoli podobě. A bravurně jí sekunduje domácí, paní Margaret Davis. Celou dobu jsem se cítil, jako kdyby byly role psány přímo na Eve Arden a Jane Morgan.

Přišlo mi při sledování strašně kouzelné, že je seriál černobílý, protože mu to dodávalo tu poslední potřebnou špetku atmosféry. I takto po letech, kdy vlastně člověk k ničemu z příběhu nemá žádný vztah, nevyrostl na něm, neposlouchal ho v rádiu a není to poprvé, kdy ho konečně i uvidí, Our Miss Brooks donutí zastavit, zpomalit a na chvíli si v klidu prostě jen užívat sledování seriálu.

  • Eve Arden a Jane Morgan
  • humor na úrovni
  • černobílé
90 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu