14. 7. 2022

S lupou do historie: Heroes

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Heroes (Hrdinové) 1×01: Genesis?

plakát

Základní údaje

Název Heroes (Hrdinové)
Žánr Drama, Fantasy, SciFi, Superhrdinský
Stanice NBC
Vysílání 2006–2010
Počet sérií 4
Premiéra 25. 9. 2006
Délka pilotu 41 minut
Prům. hodnocení 79 % (od 1995 uživatelů)

O čem to je?

Po celém světě se objevují lidé, kteří zjišťují, že mají nadlidské schopnosti. Sledujeme osudy nezranitelné roztleskávačky, muže, který dokáže létat, mladíka, co se dokáže teleportovat nebo policisty, který dokáže číst myšlenky. Musí se se svými nově nabytými schopnostmi jednak sami vyrovnat a zároveň se naučit je využívat. Časem navíc zjistí, že jejich osudem není nic menšího než zachránit svět.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Vypadá to na takové akčnější Alphas, jak jsou příběhy zatím roztříštěné na všechny možné strany a každá postava funguje sama za sebe, je tu víc prostoru na akci. Po pilotu to ale vypadá na klasický koncept neznámých hrdinů, kteří na sebe v životě sice narazí, ale spojit je má až někdo další. V tomto bodě ale vidím značný potenciál příběhu, protože je tu jednak hledání lidí se schopnostmi, ale primárně je tu naznačená velká událost, která bude ohrožovat lidstvo. Takže tu máme hned dva důvody ke spojení sil.

Díl docela utíkal, jak se skákalo všude možně, tak to sice nebylo zase tolik ucelené, ale ničemu to nevadilo. Co pro mě naopak bylo rušivé a u čeho jsem rád, že už se v dalších dílech snad neobjeví, byly asijské scény. Je skvělé, že se všechno nemusí od začátku odehrávat v USA, ale chtělo to jiné pojetí, protože takto to neskutečně rozbíjelo díl.

Pilot sice není z těch, které vám vysloveně vnutí pustit si další díl, ale sestavený je dobře i se závěrečným napětím. Je tu spousta postav, prý by jich ještě mělo pár přibýt, takže je na koho se dívat a každý si tu může vybrat někoho, komu „fandí“, zkrátka svého oblíbence. Jediným dlouhodobějším problémem by mohlo být to, že tvůrci původně chtěli postavy obměňovat, takže i když je seriál od začátku koncipovaný na několik sérií, možná nemusí mít úplně uspokojivý závěr, nakolik se původně počítalo s něčím jiným.

  • akční
  • otevřený konec
  • více důvodů ke spojení postav
  • množství postav
  • vysloveně neavizuje závislost na seriálu
90 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
nemesinka

nemesinka

Super a kde se na to můžu podívat?
před 94 týdny
Eviik

Eviik

První série Heroes byla luxusní, pak to šlo docela rychle dolů. To jediné mínus bych já asi měla jako...
před 93 týdny
jesmot

jesmot

Od února bude seriál dostupný na SkyShowtime, včetně českého dabingu.
před 68 týdny
Další články k tématu