7. 11. 2021

S lupou do historie: Malcolm in the Middle

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Malcolm in the Middle (Malcolm v nesnázích) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Malcolm in the Middle (Malcolm v nesnázích)
Žánr Komedie, Rodinný, Sitcom
Stanice Fox
Vysílání 2000–2006
Počet sérií 7
Premiéra 9. 1. 2000
Délka pilotu 23 minut
Prům. hodnocení 71 % (od 125 uživatelů)

O čem to je?

Život bláznivé rodinky z pohledu geniálního puberťáka Malcolma, kterému se život změnil vlivem přechodu do třídy pro nadané a odchodem staršího bratra, který je mu vzorem.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Letos se v naší lupě dostává už na druhý seriál, který využil před pár měsíci děj WandaVision. Ale popravdě moc nevím, co hodnotit. Pilot tak nějak utekl, až jsem měl pocit, že měl snad jen poloviční délku. Výjimečně teda takový start sitcomu, který by snesl i delší stopáž.

Děj docela dobře funguje, je tu takový nenáročný milý humor, scény, které jsou přesně tím, co má vystihovat pojem sitcom. Rozhodně tomu sedí okamžitý start, žádné zbytečné zdržování, rovnou se jde na věc a herci se snaží diváky bavit.

Úplně nevím, kam se bude děj ubírat dál. Jasně, je tu základní koncept, ale tak nějak nevidím takovou tu prvoplánovou myšlenku, kterou často mají nejen komediální kousky. Takže kdyby měl být seriál stále svěží a s nečekanými nápady, myslím, že je jasné, jak mohl fungovat sedm sezón. Kdyby nic jiného, tak rozhodně aspoň sem tam bude bavit boření čtvrté stěny, které se sem hodí.

  • ničím se nezdržuje
  • to, co by sitcom měl být
  • boří čtvrtou stěnu
  • zbytečně krátké
  • stereotypní prvky
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
igwar

igwar

Ja by som dal aj viac ako 70%, pretože MITM je pre mňa jeden z najlepších USA sitcomov ak nie aj ten...
před 2 roky
Další články k tématu