22. 11. 2020

S lupou do historie: Lie to Me

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Lie to Me (Anatomie lži) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Lie to Me (Anatomie lži)
Žánr Drama, Krimi
Stanice Fox
Vysílání 2009–2011
Počet sérií 3
Premiéra 21. 1. 2009
Délka pilotu 44 minut
Prům. hodnocení 80 % (od 902 uživatelů)

O čem to je?

Doktor Cal Lightman je světovým odborníkem na odhalování lží a interpretací lidského chování. Jak pohnete tělem, často mrkáte anebo si neustále olizujete rty, Lightman ví, že něco skrýváte. Schopnost odhalovat skryté pocity mu však neuvěřitelně komplikuje osobní život, protože i jeho rodina a přátelé mají své tajemství.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Je fajn narazit na zajímavý seriál s důrazem na psychologii, když navíc koketuje i částečně s právničinou, tak je to ještě lepší. Tomuto spojení se nedá nic vytknout, tady to funguje úplně bezchybně.

Vím, že pro lidi je většinou seriál zdrojem poznatků, extrémně to platí u lékařských a psychologických věcí, ale je strašně super, když je to přesně naopak a člověk vidí v seriálu to, co zná, a ví, že nejde o úplnou ptákovinu. Za mě se vše drží při zemi, což je super a dodává to příběhu i seriálu na autentičnosti.

Neskutečně mě tu baví ta otevřenost, přímočarost a narážky na všechno a všechny. Dohromady to tvoří perfektní mix, který z dramatu dělá něco trochu odlehčeného, co vysloveně neutíká ze svého žánru. Dost tomu pomáhá i obsazení, Tim Roth jako takový obyčejný člověk, který je ale zároveň svým způsobem i výrazný, do role vysloveně sedí. S Kelli Williams, a teď to opravdu beru nejen z pohledu rolí, ale i obsazení, mi tato dvojka neskutečně připomíná House a Cuddyovou.

Asi bych toho dokázal sepsat spoustu, protože toho pilot spoustu zanechal, ale zkusím to už nějak vést k závěru. Rozhodně je tu i jakési poučení, když odhlédneme od psychologie, tak je tu názor na lži, to je a nejspíš i bude ještě zajímavá linka. Délkou je seriál fajn, takže se k němu rozhodně vrátím (vím, že to tvrdím často, ale k tomuto fakt jo). O kvalitě rozhodně vypovídá i fakt, že původně třináctidílná druhá série dostala devět epizod navíc. Za sebe říkám, jděte do toho, vypnete u toho a zároveň se třeba i něco dozvíte, nebo se aspoň pobavíte.

  • aplikovaná psychologie
  • otevřenost a narážky
  • chemie
  • Tim Roth
  • rychle se zorientujete
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
andrea168

andrea168

Dodnes me mrzi necekane zruseni. Podle me se jednalo o nejlepsi serial s touto tematikou. Dala...
před 3 roky
malina2035

malina2035

Na tomhle seriálu jsem dost ujížděla, škoda že dlouho nevydržel. Milá vzpomínka, možná si pár dílů znovu...
před 3 roky
hollyoaks

hollyoaks

tento serial som uz videl viackrat na jojke
před 3 roky
Další články k tématu