10. 2. 2021

S lupou do historie: Boardwalk Empire

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Boardwalk Empire (Impérium – Mafie v Atlantic City) 1×01: Boardwalk Empire?

plakát

Základní údaje

Název Boardwalk Empire (Impérium – Mafie v Atlantic City)
Žánr Drama, Historický
Stanice HBO
Vysílání 2010–2014
Počet sérií 5
Premiéra 19. 9. 2010
Délka pilotu 72 minut
Prům. hodnocení 81 % (od 685 uživatelů)

O čem to je?

Příběh se odehrává v Americe ve 20. letech 20. století, v době prohibice a rozsáhlé kriminální činnosti. Nucky Thompson je obchodník, politik a gangster v jedné osobě, který právě v tomto období vládne Atlantic City a ovládá vše, co se mu zlíbí.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Že HBO umí podobné dobové kousky, o tom není třeba pochybovat, tento určitě patří k dalším povedeným. Je takový příjemně syrový, nepřikrášlená historie, nekalé praktiky, krev, peníze, zkrátka to, co od mafiánských seriálů očekáváte.

Pilot je na můj vkus moc vleklý, je tu zbytečně moc vaty, která ho celý natahuje a chvílemi zabíjí tu správnou atmosféru. To je asi největší nedostatek, protože to zprvu vypadá nadějně, postupně se příběh rozjíždí, graduje a z pohodového proslovu k volebnímu právu žen se děj přesunuje do diametrálně odlišného prostředí. A pak to začne padat, když je něco potřeba vycpat, a to se opakuje několikrát.

Jako nejzajímavější postavy zatím skutečně beru nejbližší okruh kolem Nucka, tak by to vlastně i mělo být. Každopádně se mi líbí, že se nehraje jen s těmito figurkami, ale dostáváme se i do jiného města a mezi jiné skupiny. Ale za co jsem neskutečně rád, respektive koho, tak za Ala Caponeho a to, jak nenásilně ho do příběhu zapojili. Jakože jen tak mimochodem já jsem Al Capone a nikoho nezajímá můj názor. Kdyby už tehdy věděl.

Pilot je hodně vyvedený, pro milovníky tohoto žánru rozhodně navnadí na sledování a myslím si, že se opravdu řadí mezi ty lepší, ale za tu nesmyslné natahování a tím vytváření hluchých míst a zbytečné délky prostě hodnocení půjde o něco dolů.

  • přenesení atmosféry
  • syrové
  • Al Capone
  • délka
  • vata
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu