25. 9. 2013

SARS: Je Boardwalk Empire na začátku konce?

SARS: Je Boardwalk Empire na začátku konce?

8. září začala nová, čtvrtá, série populárního seriálu stanice HBO, Boardwalk Empire (Impérium – Mafie v Atlantic City. Jenže narozdíl od sezóny třetí, která se ve statistikách téměř vyrovnala sezóně druhé, ta čtvrtá zaznamenala sledovanostní propad. Hned první epizoda byla nejhorším vstupem seriálu ze všech čtyř sezón. Cestu k obrazovkám si našlo 2,38 milionu diváků, oproti 2,89 milionu diváků je to pokles o 18 %.

Druhá epizoda potom zaznamenala další pokles. Sledovalo ji 2,21 milionu diváků, což oproti druhé epizodě z třetí řady je pokles o 16 %. Druhá epizoda pak byla sedmou nejméně sledovanou epizodou seriálu, byla méně sledovaná než všechny epizody první a druhé řady. Výsledky třetí epizody pak vypadají ještě hůř – sledovalo ji jen 1,87 milionu diváků, což je opětovné snížení sledovanosti o 20 % oproti třetí epizodě minulé sezóny. Zároveň je to také nejméně sledovaná epizoda celého seriálu.

Vypadá to špatně? Úplně ne. Důvodem nízké sledovanosti u tolik kvalitního seriálu je hlavně jedna věc – přímá konkurence kabelovky AMC, která ve stejný čas vysílá svou hitovku Breaking Bad (Perníkový táta), což se podepsalo hlavně na třetí epizodě, kdy Breaking Bad vysílal předposlední epizodu seriálu. Ta přitáhla nejvíc diváků za celý seriál a byla druhou, která přesáhla hranici 6 milionů diváků. Pro Boardwalk Empire ale mluví dvě věci – Breaking Bad tento týden končí (a čeká se, že závěrečná čísla ještě navýší), minulý týden skončil i Dexter a pokud vynecháme všechny syndikační pořady a reality show, bude Boardwalk Empire bez dvou výše zmíněných seriálů třetím nejsledovanějším pořadem večera na kabelovkách. Po konci Breaking Bad ale začíná v tom samém timeslotu divácky velice silný The Walking Dead, takže to Boardwalk Empire nebude mít vůbec jednoduché. Zároveň je ale pořád třetím nejsledovanějším seriálem stanice a HBO do roku 2013 a 2014 chystá jen jedno drama, takže rušení by se seriál mohl pár sezón ještě vyhnout.

Copak asi dělají tyto tlačítka? 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Seraphine313

Seraphine313

A to jsem ještě ve článku nezmínil (děkuju člověku, co mě na to na fb upozornil), že po konci Breaking Bad...
před 10 roky
Melvin

Melvin

Ja s tým súhlasím, silná značka to je a ten pokles môže byť len dočasný (HBO určite neodpíše tri...
před 10 roky
Melvin

Melvin

Nesčítavájú ale oni nakoniec všetky uvedenia epizody v danom týždni? A napriek tomu to vychádza tak...
před 10 roky
Další články k tématu