13. 12. 2020

S lupou do historie: Episodes

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Episodes (Epizody) 1×01: Episode One?

plakát

Základní údaje

Název Episodes (Epizody)
Žánr Komedie, Sitcom
Stanice Showtime
Vysílání 2011–2017
Počet sérií 5
Premiéra 9. 1. 2011
Délka pilotu 29 minut
Prům. hodnocení 69 % (od 289 uživatelů)

O čem to je?

Sean a Beverly Lincolnovi jsou autoři úspěšného britského seriálu a během jednoho předávání cen je osloví televizní ředitel Merc Lapidus s nabídkou, která se neodmítá. Rád by jejich hit adaptoval pro americké publikum a Lincolnovi se rozhodnou, že do toho půjdou. S jejich příjezdem do Los Angeles se ovšem pohádková vize začne bortit, počínaje přeobsazením hlavní role, kterou stanice nabídne Mattu LeBlancovi, dávné hvězdě ze sitcomu Přátelé.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Seriál znám díky plakátům, ale tím to hasne. Pilot tedy pro mě byl velkou neznámou kromě Matta LeBlanca, ale ten se nakonec zatím neobjevil. Upřímně takto po úvodní epizodě si říkám, jak to mohlo obstát pět sérií a završit tím, že se vlastně zrodil nápad na tento seriál.

Z celého dílu mám pocit, že Američani si potřebovali rýpnout do Britů a trochu si vzít na mušku jejich humor, který tu byl přemrštěně nesmyslný, přehnaný smích to jen zabíjel, přitom britský humor je super. Když jsme u nemožného smíchu, tak s tím částečně souvisí Daisy Haggard, která během celé epizody háže takové ksichty, upřímně netuším, jestli to má být záměrně hrané nadšení mísící se se znechucením, nebo jen neumí hrát tuto roli (budu rád, pokud někdo ví).

Z obsazení mě trochu překvapila Tamsin Greig, tu jsem naposledy viděl snad v Black Books. Matt, jak už jsem psal, zatím v epizodě nebyl, každopádně u něj mám trochu obavy, přeci jen není hrát sebe jako hrát sebe. Vlastně kecám, v úvodní scéně se objevil, tak to pardon.

Zatím jsme se nikam moc nedostali, je tu otravný ředitel stanice, úchvatný seriál, o kterém víme kulové, narážení dvou kultur a neustálé narážky na sex, jenže takové podivné. Po prvním dílu si mě seriál rozhodně nezískal a upřímně s čistým svědomím nemůžu doporučit. Ale je fakt, že to zase může být jen pozvolný rozjezd a v půlce série (u takto krátkých kdo ví) se to rozjede.

  • pronikání do světa seriálové tvorby
  • Daisy Haggard
  • násilně vložený humor
  • znemožňuje všechny
60 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Žežule

Žežule

Zdravím a omlouvám se, že s hodnocením úplně nesouhlasím. Pro mě to byl úžasný seriál, kde jsem se...
před 3 roky
mimomisu

mimomisu

Je to hodnocení pilotu a docela to odpovídá. Do seriálu jsem se osobně taky dostal až napodruhé a přes...
před 3 roky
Fruiko

Fruiko

Přesně tak. Pilot byl slabší, ale časem se to výrazně zlepšilo. Matt LeBlanc je úplně perfektní.
před 3 roky
Další články k tématu