18. 3. 2020

S lupou do historie: Bitten

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Bitten 1×01: Summons?

plakát

Základní údaje

Název Bitten
Žánr Drama, Fantasy, Horor, Mysteriózní, Nadpřirozený
Stanice Space
Vysílání 2014–2016
Počet sérií 3
Premiéra 11. 1. 2014
Délka pilotu 43 minut

O čem to je?

Elena Michaels, kterou před rokem proměnil její snoubenec ve vlkodlaka, musí čelit své minulosti a vrátit se k lidem, které chtěla navždy odstřihnout ze svého života, když jsou všichni nuceni udržet tajemství jejich druhu. Přitom je však Elena nucena svoji skutečnou identitu tajit nejen před světem, ale především svým přítelem Philipem.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Samozřejmě, že jsem si nepřečetl, o čem seriál je, a při úvodní scéně čekal, že Elena je upír. Tak je něčím jiným no. Každopádně přečtení popisu seriálu tady u nás toho docela dost, proti pilotu, vyzradí, teda pokud je všechno to pravda. Zase alespoň je trochu ukojena má zvědavost.

Nejsem vysloveně žroutem tohoto typu seriálů, nejsem vysloveně ani odpůrcem, jen jsem nikdy nebyl přilepený u The Vampire Diaries nebo Teen Wolf (i když tam jsme jednou viděl upoutávku a celkem mě to lákalo). Každopádně tady mě příběh pilotu chytl a zajímal i ten na pozadí pomalu se rozplétající. Jen jsem si teda nejdřív, díky snad až záměrnému přechodu, myslel, že to Elena je zběsilým vlkodlakem. Asi až moc kombinuju.

Postava, která mi nejvíce překážela, a to snad i herecky, naštěstí zmizela během úvodních scén, kde byla zabita. Takže tu zůstalo, pro mě, příjemné obsazení příjemných postav se špetkou temnoty a hromadou tajemna. A to já můžu.

Bavilo mě to nečekané, jako když najednou z boku vystartoval vlkodlak a dívka se proměnila v zajíce. Po této scéně jsem se naladil na vlnu spokojenosti, protože seriál, který dokáže šokovat scénami hned během pilotu, je pecka. Ke všemu seriál je otevřen rovnou scénou, kde se něco děje, žádné zdlouhavé představování.

Příběhově je tu množství dějových linek, které se navzájem proplétají a nejspíš i ovlivňují. Všechno je samozřejmě pro diváka rádoby strašně zamotané, ve finále se beztak ukáže, že tomu tak vůbec není, a celé je to zabaleno do husté mlhy. Rozhodně se tedy nejedná výhradně o teen slátaninu s nadpřirozenými bytostmi, kam některé současné seriály sklouzávají. Sice je tu kombinace vztahovky, dramatu ohledem vraždy a tak, ale je to tak vkusně zkombinováno, že to prostě nepůsobí rušivě.

Až budu mít chuť na něco nadpřirozeného, tak se asi k seriálu vrátím, tři série, to je příjemná délka, epizody nejsou taky nijak natahované, takže super. Navíc jsem si přečetl, jak seriál skončí (nedalo mi to), a vím, že zklamaný nebudu. Navíc, než se k tomu vůbec dokopu, tak zapomenu, co že se to má stát.

  • okamžitě vstupuje do děje
  • tajemno kolem celého příběhu
  • kombinace žánrů
  • zaujme
  • málo prostoru pro postavy
  • zatím nevidím větší příběh
70 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Seriál Bitten už byl pěknou pár řádku let v mém seznamu Chci vidět. A teď jsem ho konečně viděla. Tedy zatím alespoň první díl. A i když plánuju ve sledování pokračovat, nemohu říct, že by mě pilotní epizoda vyloženě uchvátila.

Celý díl mi tak nějak utekl – neutekl. Nebylo to vyloženě úmorně dlouhé, ale občas jsem si zkontrolovala, kolik ještě zbývá času. V příběhu jsem měla docela problém se zorientovat. Kdo všechno je vlkodlakem nebylo zas tak těžké pochopit, ale jednotlivé postavy se dočkaly prakticky minimálního uvedení, takže jsem dlouho netušila, kdo je kdo.

Když se pak podívám na samotný příběh, tak podle mě dokonale odpovídá tomu, na co jsme skoro všichni před 6 lety koukali. A já se na takové tak trochu pubertální blbosti dívám ráda pořád. První epizoda naladila na to, že půjde o velké drama – ať už o vraždu, či o milostné vztahy.

Herecké obsazení, na to že je to už několik let od seriálu, mi není povědomé. Každopádně chemie mezi postavami se mi líbila a s nikým z herců jsem problém neměla. Co se týče hudby, nebyla pro mě nijak výrazná či zapamatování hodná.

Kdyby měl více sérií, asi bych tomu šanci nedala, ale protože se jedná jen o 3 série, tak se ráda podívám. Věřím, že další epizody budou lepší a že to poslouží jako dobré odreagování.

  • chemie mezi postavy
  • chystá se pořádné drama
  • doba trvání epizody
  • složitost (poznat kdo je kdo)
  • v tuhle dobu už to nikoho nenadchne
60 %
Mé hodnocení
vuvicom

Status: mám komplet zhlédnuté
Hodnocení celého seriálu: 80 %

Seriál se soustředí na Elenu Michaelsovou, která je první „vlkodlačice,“ a její smečku, od které se snaží distancovat. Když v okolí jejich domova je zavražděna dívka, tak to Elanu vtahuje zpátky do světa, na který by nejradši úplně zapomněla. Právě chemie mezi členy smečky se mi velmi líbila. Obsazení a postavy jsou taky super, tedy až na ty lidské, ty jsou spíše otravné. Hlavním lákadlem seriálu je však představitelka hlavní hrdinky Laura Vandervoort, kterou můžete znát ze Smallvillu, V nebo V Wars.

Seriál můžu jedině doporučit. Dalším důvodem proč se na tento seriál podívat je to, že má pouze 33 epizod a jeho konec je uzavřený, i když by se v příběhu dalo určitě pokračovat. Dalším velkým kladem seriálu je pro mě to, že se nejedná o další teen drama, ale hutné dospělé fantasy s hororovými prvky. A věřte mi, seriál se rozjede. Jediné co bych ale pilotu vytkl je, že neobsahuje téměř žádný lore, kterého se však dočkáme v dalších epizodách zasazených do Stonehavenu a půjde se více do hloubky.

  • Elena Michaels (Laura Vandervoort)
  • hlavní zápletka
  • smečka
  • fantasy/horor
  • žádný lore
80 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře19zobraz všech 19 příspěvků
foruska

foruska

:D Páni... když jsem si řekla, že budu trochu aktivnější ve fórech, věděla jsem, že si pod sebou jednou...
před 4 roky
Kyra01

Kyra01

Videla som 1.sériu, veľa si z toho nepamätám, ale moc som z toho nadšená nebola.
před 4 roky
Klik

Klik

Ja som tiež videla ale nedopozerala som ani prvú sériu. Čudovala som sa, že to dostalo druhú sériu, to si...
před 4 roky
Další články k tématu