15. 9. 2021

S lupou do historie: Boston Legal

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Boston Legal (Kauzy z Bostonu) 1×01: Head Cases?

plakát

Základní údaje

Název Boston Legal (Kauzy z Bostonu)
Žánr Drama, Komedie, Právnický, Romantický
Stanice ABC
Vysílání 2004–2008
Počet sérií 5
Premiéra 3. 10. 2004
Délka pilotu 42 minut
Prům. hodnocení 73 % (od 280 uživatelů)

O čem to je?

Sledujeme mnohdy bláznivé osudy a případy právníků z firmy Crane, Poole & Schmidt a především postupně vznikající přátelství Dennyho Cranea a Alana Shorea. Na politickou korektnost se tady příliš nehraje, navíc mnohdy neplatí pravidlo, že klient má vždy pravdu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: viděno asi pár náhodných epizod
Hodnocení celého seriálu: –

Přiznávám, na napsání tohoto názoru jsem musel zapojit všechny mozkové buňky, které mám (a to jsem ho nepsal v noci). Postavy mi po krátké době začaly být neskutečně povědomé, takže netrvalo zase tak dlouho než jsem si vzpomněl, že nějaký ten díl jsem viděl. Je to takový typ právnického seriálu, kdy ještě před začátkem první scény poznáte, že jde o právnickou záležitost. Je to takové to vyznění hudby a pohledu na město, kdy to vycítíte. Vlastně je to super, kdyby tak každý seriál uměl během tří úvodních vteřin říct, o jaký žánr jde.

Postavy jsou takové trochu potřeštěné, ale neskutečně zábavné a zajímavé (na tolik super jmen pohromadě se dívalo skvěle). Dokonce, a to ode mě neuslyšíte často, mi ani nechyběl John Larroquette coby Carl. Všechno a hlavně všichni se krásně doplňovalo, pestrá škála případů ukázala hned v úvodu, že tito právníci vždy nehrají podle morálních zásad, vlastně ani podle žádných jiných. Ať už šlo o svěření dětí (Alane, to se ti povedlo), mladou zpěvačku a ambiciózní matku nebo poměr klientovi ženy s právníkem, všechno bylo na jakési úrovni propracované. Nemůžu říct, že bych se nebavil.

Díl utekl neskutečně rychle, možná i proto jsem po skončení jaksi nevěděl, čeho se vůbec chytit. Ale když jsem se začal snažit, scény se vybavily, takže rozhodně nejde o seriál, viděl jsem, jdeme dál, nikdy si nevzpomenu. A rozhodně po pětisezónní jízdě musí vzpomínat všichni fanoušci, o tom bych byl přesvědčen, i kdybych neviděl nic jiného než pilot.

  • potrhlé postavy
  • nekonvenční přístup
  • vybočuje ze zajetých kolejí
  • uteklo až moc rychle
  • asi scéna bez kalhot
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
_-0-_

_-0-_

Jjj, a takovej to byl sekáč (Shatner) jako James Tiberius Kirk v ST...
před 2 roky
IrmaVep

IrmaVep

Joo, matne si vzpominam, ze jsem par dilu chytla, a dost se mi to libilo. Klidne bych to dala komplet, kdyby...
před 2 roky
Nevada

Nevada

Tohle je bohužel ukázkový případ seriálu, který po nadějném začátku (a dobrých dvou sériích) bleskově klesal...
před 2 roky
Další články k tématu