6. 6. 2021

S lupou do historie: Teen Wolf

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Teen Wolf (Vlčí mládě) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Teen Wolf (Vlčí mládě)
Žánr Drama, Fantasy, Horor, Romantický, Teen
Stanice MTV
Vysílání 2011–2017
Počet sérií 6
Premiéra 5. 6. 2011
Délka pilotu 40 minut
Prům. hodnocení 85 % (od 2364 uživatelů)

O čem to je?

Mladý outsider Scott je jedné noci v lese napaden vlkodlakem. Naštěstí ze souboje vyvázne jen s kousnutím. Ale brzy si začne uvědomovat, že se s ním něco děje. Nové schopnosti a identita by mu mohli pomoci získat srdce vytoužené krásky, zároveň se pro něj ale stává hrozbou, když přitahuje pozornost lovců.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Na seriál jsem se chystal už pár let, když mě jednou zaujala nějaká náhodná upoutávka, ale nakonec mě k seriálu přivedla až SLDH. No a kdy je lepší chvíle se do seriálu vrhnout než při výročí deseti let od uvedení?

JR Bourne opět jako tvář všiváka a Clark Kent jako vlkodlak? Deset let nás hodně posunulo. Není pochyb, že má seriál kvalitní obsazení, jen možná trochu moc předvídatelné. Scott jako outsider, který se ale rychle mění ve hvězdu, samozřejmě že nevypadá jako úplný intoš nebo mimoň na okraji společnosti, protože se přece musí změnit jeho pověst a musí tvořit pár s novou kráskou. Každopádně ničím z toho nechci říct, že je to špatně, jen ať nečekáte něco překvapivého, charaktery poznáte docela rychle už jen podle vzhledu.

Tak nějak nevím, jestli jsem nalákaný na další díly. Přišlo mi, že tomu něco chybělo. Sice se pilot nevlekl, nabídl dokonce i první proměnu a lovce, ale tak nějak to na mě nepůsobí jako záruka úspěchu a tahák. Zase si říkám, že je o to víc prostoru pro něco většího v dalších dílech.

Dohromady seriál ničím moc nevybočuje, je to taková ta teen oddechovka s fajn postavami a herci, navíc díl docela uteče.

  • zvučné obsazení
  • nevleče se
  • příjemný děj
  • něco tomu chybí
70 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: viděno do epizody 6×10
Hodnocení celého seriálu: 100 %

O Teen Wolf mohu s klidem prohlásit, že to je moje srdcovka, byť jsem ještě neviděla sérii 6B. Začátek 6. série jsem jinak sledovala v podstatě s vysíláním (v roce 2017), jenže po pauze mezi 10. a 11. epizodou už jsem se k těm závěrečným 10 dílům nějak nedostala. Já mám takovou hodně, hodně blbou tendenci nedokoukávat seriály, a pak být za to na sebe naštvaná :D No nic, teď k pilotu.

Jde vidět, že to je dnešním dnem už 10 let od premiéry, hlavně teda na vzhledu a garderobě postav. Na druhou stranu si myslím, že tohle téma nadpřirozena, ty postavy a ten humor je nestárnoucí. Podle mě kdybyste je oblékli do něčeho aktuálního a vytvořili jim moderní účesy, seriál by fungoval a já bych z něj byla nadšená, i kdyby měl premiéru včera. Nicméně si živě vybavuju, s jakým skepticismem jsem se do toho kdysi pouštěla. Ten název mě abnormálně odrazoval a i teď si stojím za tím, že s názvem “Teen Wolf” (nedejbože “Vlčí mládě”) šlápli úplně vedle.

Stiles je jedna z mých nejoblíbenějších postav napříč seriály a až doteď mi nedošlo, jak moc mi jeho charakter chybí. Taky jsem normálně zapomněla, jak moc je Teen Wolf vtipný, hlavně teda sarkasmus Stilese a Coach Bobby Finstock, jehož hlášky byly pokaždé naprosto zabijácké. Obecně jsem pozapomněla spoustu věcí, které se na začátku řešily, nebo postav, které tam vystupovaly (případně byly úplně jiné než později). Např. pár Allison & Scott mě nikdy nebral a zapomněla jsem, jak moc se to kolem nich na těch začátcích točilo.

Tentokrát nehodnotím plným počtem, a to proto, že vím, že pilot není to nejlepší, co může tenhle seriál ukázat – naopak to bude jen a jen lepší. A nakonec se musím ještě vyjádřit k tomu (a to bude možná malinko spoiler), že Táta Argent bude později moje oblíbená postava. Tohle kdybyste mi řekli po pilotu, asi bych si upřímně myslela, že jste se zbláznili, a o to víc mě to teď fascinuje.

  • Dylan O’Brien a jeho Stiles Stilinski
  • humor!
  • nadčasové, pobavila jsem se a užila si to i dnes jako před lety
  • skvěle napsané postavy, nejen teenageři, ale i dospěláci (Coach, rodičové)
  • ten název je prostě tragédie
90 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Status: viděno několik náhodných scén na youtube
Hodnocení celého seriálu: –

Znáte taková ta kompilační videa na youtube, většinou pod názvem Multifandom humor? Tak přesně v nich jsem se poprvé setkala se seriálem jménem Teen wolf (většinou šlo o scény se Stilesem). Ale v podstatě až doteď jsem nikdy neviděla jedinou kompletní epizodu. Tak jsem si řekla, že když už se tento seriál dostal do výběru pro SLDH, tak bych tento dluh mohla napravit ;).

A teď k pilotu samotnému. Hned v jedné z prvních scén mi Styles názorně předvedl, proč je právě on ve všech těch youtubových multifandom humor sestřizích. Viset kamarádovi ze střechy verandy jenom proto, že nereaguje na telefon,to vážně neudělá jenom tak někdo..Co mě rozhodně potěšilo, tak je fakt, že i navzdory klasickému středoškolskému klišé o hvězdných sportovcích a lůzrovských nerdech pro tentokrát škola neřeší obligátní fotbal, ale vybrali ne až tak obvyklý lakros. Je fajn vidět ve sportech jistou rozmanitost a vědět, že Amerika neběží jenom na tom jejich pitomým rádoby fotbalu (co nemá s klasickým fotbalem nic společného). Co mě ovšem pobavilo, byl fakt, že se do prvního lakrosového týmu, sportu, který je běhavý až hrůza, snaží dostat i hlavní hrdina Scott. To by nebylo nic neobvyklého, i když se na spektru popularity na střední škole řadí to do toho špatného konce. Problémem u něj je to, že je to kluk, co trpí těžkým astmatem. Až si říkám, že si měl asi vybrat jiný koníček. To se ovšem jednoho dne změní, když ho nejlepší kamarád Styles vytáhne do lesa, pátrat po druhé půlce těla, které se u městečka našlo o pár hodin dřív. Na tomto „výletu“ ho pokouše vlk a Scott na sobě od druhého dne začíná pozorovat zásadní změny. Slyší líp, vidí líp, nepotřebuje inhalátor a zlepšily se mu reflexy. Netrvá dlouho (tedy hlavně Stylesovi), aby si dal dvě a dvě dohromady s tím, že ho pokousal vlkodlak a že stejné stvoření se stává i ze Scotta. Bohužel zjišťování schopností a pobíhání po lese ukázalo, že nejsem cílovka, protože polonahý kluk běhající po lese mě fakt nevytrhne a rozhodně to pro mě není důvod sledovat seriál dál.

Co mě překvapilo, bylo pár známých tváří, většinou ovšem ne zrovna v lichotivých rolích. Hlavně Coloton Hayes v roli arogantního kapitána lakrosového týmu a Tyler Hoechlin v roli vlka, který Scotta přeměnil (zvláštní, že pak oba přešli k DC :-)). Naopak mě mile překvapila Melissa Ponzi, kterou mám zafixovanou z Chicago Fire, v roli Scottovy mámy. Další věc, co mi poměrně vadila je přílišné množství testosteronu. Fakt je ho tam na můj vkus až přemíru. Hlavním dodavatelem opět lakrosový kapitán. Bleh. A za celou dobu pilotu jsem přemýšlela, co si mám myslet o tom jejich trenérovi. Ve výsledku mi vyšlo, že by potřeboval psychiatra a hodně hodně hodně dlouhý pobyt někde na ozdravné klinice, možná rovnou ve cvokhausu. Já vím, že trenér nemůže být se svěřenci kamarád (sama jsem bývalý sportovec), ale čeho je moc, toho je příliš. To nebyl trénink, to byla šikana. O tom, že mu šílenství kouká z očí ani nemluvě. Abych to nějak uzavřela. Byla jsem na seriál celkem zvědavá, ale po shlédnutí pilotu už vím, proč jsem se mu instinktivně tak dlouho vyhýbala. Myslím, že se dalšímu sledování budu vyhýbat dál. Ale pobavilo mě, že si ani vlkodlak prostě nemohl odpustit Superhero landing :D.

  • nová spolužačka Alison
  • docela příjemná hudba jako podkres (je to seriál MTV)
  • přílišné cákání testosteronu
  • Colton Hayes a Tayler Hoechlin (nesnáším je oba a jejich role byly krajně nepříjemné)
  • klišoidní zrození hrdiny
  • rodící se klišoidní love story mezi klukem/vlkodlakem a holkou pocházející z dlouhé linie lovců vlkodlaků
  • moc mužských postav
  • bohužel jsem se spíš nudila
45 %
Mé hodnocení
andromache
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře16zobraz všech 16 příspěvků
andromache

andromache

Aww, další co se chytla na Matta :D :D. Jsem ráda, že v tom nejsem sama :D.
před 2 roky
chisko6

chisko6

To rozhodně ne. On je prostě takový bláznivý zlatíčko :D
před 2 roky
andromache

andromache

Přesně :D. A asi nejvíc ho miluju ve dvojci s River :D. To jsou dvě takový střelený zlatíčka :D.
před 2 roky
Další články k tématu