5. 7. 2020

S lupou do historie: Castle

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Castle (Castle na zabití) 1×01: Flowers for Your Grave?

plakát

Základní údaje

Název Castle (Castle na zabití)
Žánr Drama, Krimi
Stanice ABC
Vysílání 2009–2016
Počet sérií 8
Premiéra 9. 3. 2009
Délka pilotu 42 minut

O čem to je?

Richard Castle je úspěšný spisovatel, který právě ukončil linii svých mysteriózních příběhů. Naneštěstí se zdá, že jeden z fanoušků měl jeho knihy rád až přespříliš. Napodobuje totiž přesně vraždy popsané v Castleových knihách. Unavený spisovatel je tak povolán oddělením vražd newyorské policie, aby jim pomohl zabijáka polapit. Po jeho dopadení začíná Castle spolupracovat s detektivem Beckettovou naplno, hledá u ní totiž inspiraci na novou hlavní hrdinkou svých knih.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: viděno 7 sérií
Hodnocení celého seriálu: 90 %

Tak toto je úžasný návrat, já jsem se u pilotu tak bavil. Až teď mi došlo, že vůbec nevím, kdy jsem naposledy viděl první díl a jestli vůbec, protože mi nepřišel úplně povědomý. Každopádně jsem tak nadšený, že nadešel čas na tento seriál, až si chci dát maraton.

Hromada věcí v pilotu vyznívá strašně vtipně, když člověk ví, kam se příběh bude ubírat. Ale teda za mě vede Susan Sullivan, její texty, to jsou perly toto. Samozřejmě trojka Fillion, Katic, Quinn jsou taky perfektní, vidím tam všechny ty nadcházející roky a k tomu ty hlášky hned v pilotu, ať už záchranné slovo, ale i další, to je prostě pecka. Myslím teda, že perfektní obsazení je jistotou, je tu plno zvučných jmen, které jsme vídali a vídáme i v jiných kouscích, ale některé prostě máme navěky spjaté právě s Castlem.

Využití spisovatele/ky jako konzultující osoby je dnes už takové klasické téma, vražedné inspirace v knihách jakbysmet, ale tady je to něco trochu jiného. Jednak je to doba, kdy seriál vznikl, a pak taky nápady, přeci jen kde jinde bylo v pilotu použito tolik listů růží.

Samozřejmě nesmím zapomenout na intro, všechny ty speciální verze, vánoční, k epizodě s případem ze čtyřicítek a všechny další, to je prostě nezapomenutelné a člověku to okamžitě při zmínce o Castlovi naskočí.

Celý tento návrat pro mne završila skladba v závěru, Stop and Stare mě vrátilo o tolik let zpět, to byl na noc tak příjemný pilot. No, jsem spokojený, pro všechny milovníky Castla a Beckettové můžu doporučit jedině opáčko a pro nováčky – s chutí se do seriálu pusťte. Třeba fakt ten maraton taky zrealizuju a doženu tu poslední sérii, do které se mi nechtělo, závěrečnou scénu už jsem stejně viděl =D

  • Castle
  • úžasné obsazení
  • Susan Sullivan
  • intro
  • originalita ve své době
  • nostalgie
90 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
Jenny17

Jenny17

Taky srdcovka ♥️🤗viděla jsem tolikrát a neomrzí.
před 3 roky
allyska

allyska

Perfektní seriál, holt jsem se nedokopala na začátku sedmé řady pokračovat dál, ale i tak nelituji...
před 3 roky
Petra Olicova

Petra Olicova

Miluji tenhle seriál a castle a Beckett.Ta jejich chemie.Stana Katic je úžasná a sexy.Serial který je můj...
před 3 roky
Další články k tématu