22. 4. 2020

S lupou do historie: Royal Pains

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Royal Pains (Milionový lékař) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Royal Pains (Milionový lékař)
Žánr Drama, Komedie, Lékařský
Stanice USA Network
Vysílání 2009–2016
Počet sérií 8
Premiéra 4. 6. 2009
Délka pilotu 77 minut

O čem to je?

Když doktoru Hanku Lawsonovi po operaci zemře pacient, jímž je velmi bohatý sponzor nemocnice, svět se mu obrací vzhůru nohama. Přichází o práci, snoubenku a vše, na čem mu záleželo. Když se mu však na jedné uzavřené párty smetánky podaří zachránit život hosta, ocitá se před ním možnost znovu nastartovat kariéru. Je však ochotný se zaprodat a sloužit jako lékař na telefonu pro nejbohatší z Hamptons?

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Už je to nějakou dobu, co jsem se naplno ponořil do něčeho doktorského, ne že by nebylo nic dobrého, ale nikdy mě to nelákalo až tak moc. Díky tomuto návratu s lupou se však věci mění a já nejspíš našel přesně ten kousek, který jsem až doposud u seriálů nenacházel.

Proti posledním pár seriálům pod lupou je tu tentokrát zase delší pilot, ale vůbec to nevadí, protože naprosto vtáhne a uteče snad rychleji než kdejaký dvacetiminutový sitcom. Epizoda je v podstatě rozdělená na dvě poloviny, tu „vtipnou“ a tu akční. Ta druhá se dost atmosférou podobá pilotu The Good Doctor (možná jen můj pocit, ale to macGyverovství určitě). Ale přechod mezi dvěma částmi příběhu není nijak znatelný, hezky vše navazuje, žádný rušivý prvek.

Příběh působí trochu proflákle, ale zároveň je svěží. Nepředvídatelným prvkem je bratr hlavního hrdiny, který je otravný od hlavy až k patě, to se tvůrcům podařilo. Jinak asi nelze očekávat moc odboček, spíš takový příběh v zajetých kolejích, peníze, vyhrůžky, mlčení, mafie?Zkrátka zajímavé pojetí lékařského seriálu.

Líbí se mi tu i hudba, která skvěle doplňuje jednotlivé scény. Pilot pro mě tvoří úžasnou směsici pozitivních dojmů a skutečně láká na maraton, a to nejen závěrečnou scénou, která naznačuje, že vše nepůjde jako po másle, ke všemu vysmátý doktorův předchůdce, který nemá těžkou hlavu z vyhazovu… A samozřejmě pozastavená milostná linka. Určitě je, na co se těšit.

  • jiné pojetí
  • obsazení
  • tajemno
  • má něco víc, než konkurence
90 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

O seriálu jsem nikdy neslyšel, což mě docela zaskočilo, jelikož jsem měl jedno takové svoje období, kdy jsem sledoval DESET lékařských seriálů a mnoho dalších jsem si přidal i do Chci vidět. O tomhle seriálu jsem ale vážně neslyšel, což je škoda, jelikož, kdybych na něj tehdy narazil, už ho mám dnes dokoukaný.

Obsazení je skvělé, hlavního hrdinu Hanka Lawson hraje Mark Feuerstein, kterého sice neznám, ale velmi mi vzhledově připomíná Patricka Dempseyho, na jejich podobu bylo naraženo i seriálu, což pobavilo. Dále tu máme Jill Flint, se kterou jsem se setkal v jednom z těch 10 lékařských seriálů, které jsem zmiňoval, přesněji šlo o seriál The Night Shift. Ale v pilotu se bohužel našla i jedna postava, která mi se svou vlezlostí docela lezla na nervy, tuto postavu hrála Reshma Shetty.

Příběh jako takový byl super. Nastávající hvězdě chirurgie nešťastnou, ale častou komplikací zemře velmi bohatý pacient a jeho kariéra je v troskách a nikdo ho nechce zaměstnat, upadne do deprese a opustí ho jeho nadcházející manželka, která je neskutečná zlatokopka, jelikož sama řekla, že se chtěla provdat za doktora. A samozřejmě zapomněla na „V dobrém i ve ZLÉM.“ Shodou okolností se z něj nedlouho na to, stane diskrétní doktor pro velmi bohaté.

Takže pokud jste fanoušky lékařských seriálů, tak jako já a už vás začínají nudit ty tradiční, které se odehrávají v nemocnicích a hlavní postavy jsou svazovány byrokracií a podobně, tak se vám tento seriál bude rozhodně líbit. I přes lehce delší délku pilotu jsem si tuto epizodu neskutečně užil, takže se k seriálu určitě jednoho dne vrátím.

  • zápletka
  • Hank Lawson (Mark Feuerstein)
  • Jill Flint (Jill Casey)
  • Divya Katdare (Reshma Shetty)
80 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
ragelly

ragelly

Tento seriál už mi taky dlouho čeká ve watchlistu. Těším se, zlatá éra USA Network patří mezi moje oblíbené,...
před 4 roky
Romix

Romix

Pustil jsem se do toho a najednou je večer a já mám za sebou polovinu první řady.. vzhledem...
před 4 roky
Další články k tématu