3. 1. 2021

S lupou do historie: White Collar

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte White Collar (Ve službách FBI) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název White Collar (Ve službách FBI)
Žánr Drama, Komedie, Krimi
Stanice USA Network
Vysílání 2009–2014
Počet sérií 6
Premiéra 23. 10. 2009
Délka pilotu 58 minut
Prům. hodnocení 85 % (od 1129 uživatelů)

O čem to je?

Neal Caffrey je mladý inteligentní podvodník, kterému se dlouho dařilo unikat spravedlnosti. Peter Burke je agent FBI, kterému se Neala nakonec podaří dopadnout. Těsně před vypršením svého trestu Neal uteče z vězení, Zakrátko ho však Burke znovu dopadne. Neal ale poskytne Burkeovi důležitou informaci v jiném případu a nakonec se dohodnou, že Neal bude výměnou za svobodu Burkeovi pomáhat i v dalších případech. Pracují spolu ve skupině White Collar specializující se na odhalování podvodníků a padělatelů.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: viděno několik epizod
Hodnocení celého seriálu: –

Už je to pár let, co jsem viděl pilot poprvé, tehdy jsem plánoval maraton, na který nikdy nedošlo, a dnes dnes jsem zase úplně nadšený, tento pilot mám fakt rád.

I když jde o kriminálku, je tu kladen na milostnou linku důraz už od úvodní epizody, což se většinou moc nevidí, spíš jsou tu takové ty náznaky a na milostné souznění si divák musí kolikrát počkat až do poslední série, když ne do úplného finále. Každopádně příběh dost operuje s city a lidskými pohnutkami, útěk pár měsíců před koncem trestu „jenom“ kvůli lásce, egoismus vedoucí k dopadení zločince a podobné více méně střípky, které v jiných seriálech nevystupují tak do popředí a nehrají až tak důležitou roli. To jde rozhodně White Collar k dobru.

Neal je prostě perfektní postavou skvěle vystiženou Mattem Bomerem, ten styl, charizma, vtip a genialita jsou prostě top. A samozřejmě paní domácí, to je úplně normální potkat někoho takového, kdo vás, díky podobné minulosti manžela, přichýlí u sebe. Takže tyto dvě postavy nemají chybu a jejich obsazení taky.

Příběh je odstartován dobře a vtipně. Detektiv ví, co čekat, nekonvenční způsoby (utéct od skladu, aby tam FBI mohla naběhnout, to je chytře a vtipně napsané). Zároveň tu ale pořád hraje roli i milostný příběh na obou stranách, záhadná osoba s prstenem a další kousky skládačky. Takže za mě snad až na místy uspěchaný děj, kdy se vše řeší střihem a šup, všechno je hotovo, je pilot prostě super a neskutečně naláká na další sledování.

  • důraz na city a pohnutky
  • nekonvenční přístup a řešení
  • Neal a paní domácí
  • místy uspěchané
90 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře16zobraz všech 16 příspěvků
Eviik

Eviik

Tohle je přesně jeden ze seriálů, na který si brousím zuby. Snad si na něj někdy najdu čas.
před 3 roky
andrea168

andrea168

Ano, to se mi na tom taky moc libilo. Zadne drama,zadne rozchody, ale klidny vztah, kde se dva maji...
před 3 roky
kneznaL

kneznaL

Tak já už pilot taky viděla dvakrát a dvakrát se chystala to konečně zkouknout a vždycky to nějak nedopadlo....
před 3 roky
Další články k tématu