17. 4. 2022

S lupou do historie: Justified

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Justified (Strážce pořádku) 1×01: Fire in the Hole?

plakát

Základní údaje

Název Justified (Strážce pořádku)
Žánr Drama, Krimi
Stanice FX
Vysílání 2010–2015
Počet sérií 6
Premiéra 16. 3. 2010
Délka pilotu 52 minut
Prům. hodnocení 83 % (od 371 uživatelů)

O čem to je?

Raylan Givens, příslušník US Marshals, je prototypem klasického muže zákona, příliš nemluví a když jedná, tak to stojí za to. Jeho nekonvenční metody mu však způsobují problémy jak u ním vyšetřovaných osob, tak u jeho nadřízených…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Na tento pilot mělo dojít už před pár týdny, ale nakonec se posunul až na dnešek a já jsem za to i docela rád, protože jsem si jeho sledování mohl užít v klidu. Začněme stylovým zabíjením, jasně, proč ně, aspoň to má tempo a nenudí půlhodinovým úvodem. Rozhodně chválím, že si touto scénou tvůrci připravili půdu pro zbytek dílu a jeho blížící se závěr.

Z návratu do rodného města jsem nadšený nebyl, kupodivu to ale nenudilo a vlastně dokonce posloužilo jako fajn otvírák. Vím, jak to bude znít, ale mrzí mě, že Boyd přežil. Myslím, že smrt by byla takovou větší výstrahou všem a Raylan by dostal takovou ještě drsnější linku. Na druhou stranu, kdyby umřel, tak nejspíš na tomto místě čtete, jak je pilot uzavřený a seděl by tomu víc propracovaný film.

Je fajn, jak se všechno hezky rozjelo, už během pilotu dojde na dost akční scény, střílí se tu ostošest. Jenomže je tu za mě právě v tomto bodu problém. Sice se Raylan vrací do rodného města, ale zná jenom svého nadřízeného, přesto celé oddělení dělá všechno podle něj, pomalu se nechá i postřílet a přitom netuší kdo to je. To mi úplně nesedí a radši bych uvítal dovysvětlení nějakého začlenění do týmu, které by se hodilo víc než opakované otázky, jestli Raylan mluvil se svým otcem. Mohlo to být lepší, ale vypadá to jako fajn krimi. Jen to teda v tuto chvíli necítím tak, že osm let po finále to chce pokračování. Snad mě fanoušci vyvedou z omylu.

  • akční
  • rodné město funguje
  • Boyd přežil
  • chemie oddělení
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Nevada

Nevada

Další z mých seriálových top lásek. Ano, i tady by to chtělo opakovací maraton. Před cca rokem...
před 2 roky
malina2035

malina2035

Kdyby Boyd v prvním díle nepřežil, byl by to pak úplně jiný seriál a těžko říct jestli by mě bavil, tak...
před 2 roky
Nevada

Nevada

Podle původních plánů měl Boyd v závěru první epizody zemřít. Ale byly na něj pozitivní reakce, tak ho...
před 2 roky
Další články k tématu