27. 5. 2018

S lupou do historie: The Bridge

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte The Bridge 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: The Bridge
Žánr: Drama / Krimi
Stanice: FX
Vysílání: 2013–2014
Celkový počet sérií: 2
Premiéra: 10. 7. 2013
Délka pilotu: 63 minut

Kdo?

Tvůrce: Meredith Stiehm
Herci: Diane Kruger, Demián Bichir, Annabeth Gish, Emily Rios, Thomas M. Wright, Matthew Lillard, Ted Levine

O čem to je?

The Bridge je americkou adaptací skandinávského seriálu Bron/Broen. Sledujeme dva detektivy – jednoho z Mexika a jednu ze Spojených států. Ti musí spojit síly, aby chytili sériového vraha, který působí na obou stranách hranice mezi oběma zeměmi.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Seriál mám ve watchlistu. Kriminálky můžu a ty, které jsou inspirované skandinávským formátem, mě vesměs zatím nezklamaly. The Bridge má pro mě ne až tak lákavé téma, celé to spojení USA a Mexika je sice papírově fajn, ale do mých osobních preferencí se netrefuje. Přesto jsem doufala, že si pilot i tento malý zádrhel vyžehlí a seriál si dokážu oblíbit.

Po prvním díle jsem ale spíše zklamaná. Možná je to dlouhou stopáží (63 minut čistého času), ale přišlo mi, že se tady vlastně vůbec nic nedělo a nestalo. S hlavními hrdiny se seznámíme během pěti minut a dál už se tam řeší naprosté blbosti. A pak přijde až jedna zábavná scéna na konci, jinak tam ale opravdu není nic moc důležitého nebo zajímavého.

Líbí se mi, jak vždycky postavy musí být maximálně odlišné, aby mezi nimi bylo jakési napětí, když už ne sexuální chemie. Tady máme drsnou a nevychovanou policistku, která odmítne pustit sanitku s mužem s infarktem přes most, protože by auto mohlo poničit důkazy. Už v tomto prvním momentu jsem si postavu tak znechutila, že jsem ji nemohla ani vystát. Naopak její kolega je fajn pohodář a vše bere nadneseně. Dohromady tvoří hodně rozličné duo, každý z nich má své klady a dívají se na věci jinak, takže jim řešení případu jistě půjde o poznání lépe.

Seriál má pěknou kameru a grafickou stránku, v tomto ohledu si nemám nač stěžovat. V podstatě jediný zádrhel vidím v tom vleknoucím se ději.

+ podle skandinávského formátu
+ zajímavý koncept

- dlouhá stopáž
- pilot byl víceméně o ničem

Moje hodnocení pilotu: 50 %
Drunk_Queen

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Tak tohle pro mě bylo hodně brutální. Když jsem se na sledování připravovala, viděla jsem tu až skoro bolestně dlouhou stopáž, ale říkala jsem si, že i delší seriály mě dokázaly zaujmout… Nevím, jestli ta naděje byla oprávněná.

Zaprvé, ta epizoda netrvá šedesát minut, ale spíš šedesát let. Nevím, kolik mi bylo, když jsem tenhle pilot začala sledovat, ale rozhodně jsem u pilotu ztratila své mládí. Plus jsem to u konce už nevydržela a dala si na hodinu pauzu, ale to je asi jiný příběh.

Zadruhé, postava detektivky. Asi všichni jsme už zvyklí, že oba z hlavního dua v kriminálkách musí diametrálně odlišní a ideálně se každých patnáct setin vteřiny hádat, protože protiklady se přeci přitahují a když tu máme hádky, nemusíme vymýšlet nic jiného, takže geniální nápad přece. Ovšem s otravností detektivky to tvůrci dotáhli až příliš daleko, ani ty závěrečné minuty, kdy se paní dokázala chovat jako člověk, to nevyvážily.

Každopádně jak už jsem říkala, pilot se příšerně táhne. Trochu z toho vybočuje scéna, kdy manželka objeví tajný telefon, ovšem brutální překvapení přichází asi tak pět minut před koncem. Tohle byla scéna, u které se mi zatajil dech natolik, že jsem se téměř udusila (a ne jídlem, jak jsem doufala, že jsem stane, když bylo při sledování tohoto pilotu nejhůř). Konečně se dostavilo to tolik očekávané (a potřebné) napětí, konečně jsem měla pocit, že sleduju opravdu kvalitní počin… Teď je ale otázka, jak seriál pokračuje dál.

+ námět
+ našlapaných posledních pět minut

- je to dlouhé a zdá se to ještě delší

Moje hodnocení pilotu: 50 %
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
jduch

jduch

Originál miluju, na americkou verzi se chystám, protože Diane Kruger, ale asi budu zklamaná :-)
před 5 roky
Jenny17

Jenny17

Já viděla taky prvně originál ten nemá chybu. Americká verze se táhne, není tam to napětí .o(
před 5 roky
Alias

Alias

Mne sa páčili obe, aj originál aj americká verzia. Výnimočne, keďže US prerábky v drvivej väčšine...
před 5 roky
Další články k tématu