20. 9. 2017

S lupou do historie: Hellcats

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svùj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Hellcats 1×01: A World Full of Strangers?

Medailónek

Název: Hellcats (Superkočky)
Žánr: Drama
Stanice: The CW
Vysílání: 2010–2011
Celkový počet sérií: 1
Premiéra: 8. 9. 2010
Délka pilotu: 41 minut

Kdo?

Tvůrce: Kevin Murphy
Herci: Aly Michalka, Ashley Tisdale, Heather Hemmens, Robbie Jones, Sharon Leal, Matt Barr další

O čem to je?

Hlavní hrdinka Marti je vysokoškolačka, která se chce stát právničkou, aby mohla konečně opustit své rodné město. Tam žije se svou svobodnou matkou, která není zrovna prototypem zodpovědnosti. Kvůli tomu také Marti přichází o stipendium, díky kterému může vůbec studovat. Aby mohla Marti na škole zůstat, zkusí získat stipendium jinak – pomocí roztleskávaček. V jejich týmu se totiž uvolnilo místo a Marti je ochotna udělat vše proto, aby ho získala, i když roztleskáváním spíše pohrdá.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

gabik.029

Status: mám komplet zhlédnuté
Hodnocení celého seriálu: 80 %

Hellcats jsem sledovala pravidelně v době, kdy se seriál vysílal a od té doby jsem z něj neviděla ani kousek (až teď pilot). Musím říct, že tenkrát se mi docela líbil, což bylo asi i tím, že mi věkově přesně odpovídal. Teď už by mě zcela jistě všechno to drama odrazovalo. Mé původní hodnocení celého seriálu bylo před těmi šesti lety 80 %, teď by to bylo zaručeně méně.

Pilot je úvodem do světa roztleskávaček. Marti a Dan hned na začátku vyjadřují názor nejspíš většiny z nás a mají z roztleskávaček spíše srandu. Berou je jako fanynky fotbalistů a vůbec nevidí, kolik dřiny na tím vším stojí. To máme během celého dílu (a zbytku seriálu) možnost pozorovat a myslím, že nejeden divák změní v tomto ohledu názor. Ano, jisté stereotypy přetrvávají, ale jedná se o tvorbu The CW, takže s tím prostě musím počítat.

Roztleskávání je soutěživý sport, to je jasně stanoveno, ale vadilo mi, že mezi sebou intrikují i členové týmu. Přesněji řečeno tedy Alice. To je jeden z těch typických teen stereotypů, že každý takový seriál musí mít „mrchu“. Dalším otřepaným prvkem jsou milostné trojúhelníky, ze kterých už jsem taky vyrostla, ale tady opět nechybí. Na druhou stranu ale musím říct, že jsem byla potěšena tím, že neudělali z kapitánky Savanny záporačku, ale naopak vzala Marti pod svá ochranná křídla a staly se z nich kamarádky. Přestože jejich první setkání neproběhlo zrovna v poklidu.

Dalším pozitivem je také téma seriálu, které je v rámci televizní tvorby neotřepané, přestože filmů s roztleskávačkami existuje spousta. Navíc jsem se během pilotu nenudila a děj hezky plynul. Pokud jste holky do dvaceti a baví vás teen seriály, tak je veliká šance, že Hellcats se vám rozhodně zalíbí.

+ roztleskávání jako téma
+ děj hezky plyne
+ Savannah

- plné teen klišé (intriky, milostné trojúhelníky, …)
- specifické zaměření publika

Moje hodnocení pilotu: 80 %
ragelly

Status:viděno komplet
Hodnocení celého seriálu: 90 %

Kde vůbec začít? Myslím si, že Hellcats patří mezi golden age stanice The CW. Tenhle seriál pro mě osobně naprosto vystihuje celou její podstatu. Sledování vás dokáže tak napumpovat energií, že máte chuť rozběhnout se a změnit celý svět, něco ze sebe udělat. Čím je toho ale dosaženo? Myslím, že je to jedno s druhým. Herci, příjemné prostředí, energické sportovní téma, chemické jiskření a hlavně hudba! Ten, kdo vybíral hudbu pro tento seriál, by si zasloužil medaili. Písničky skvěle doplňují příběh, navozují tu správnou atmosféru a rozproudí vám krev v žilách. We Are Golden na konci je naprostá TOP. Když jsem ji tenkrát slyšela poprvé, hned jsem ji musela najít, stáhnout a poslouchat do omrzení. Pokud potřebujete song, který vás dokonale nakopne, tak rozhodně zkuste tento.

Pilot je milý, lehce naivní, těžce předvídatelný, ale rozhodně nenudí. Těch 40 minut mi uteklo doslova lusknutím prstu a hned mě navnadilo, že bych si znovu pustila celý seriál. Asi nejde nezmínit film Bring It On, který jsem během dospívání vážně milovala. Inspirace je tu cítit na sto honů, dokonce i v pilotu je na film přímo odkázáno, když Marty studuje roztleskávačky právě tím, že si film pustí. Myslím, že tvůrci takto vtipně zakomponovali tento prvek, protože jim bylo jasné, že seriál bude s původním filmem srovnáván, přece jen je to dost věrná kopie.

Herci jsou sympatičtí, nemám sebemenší problém. Jediné, co mě mrzí, že jsme neviděli ještě žádné pořádné roztleskávačské vystoupení, i když ten jeden trénink byl docela kvalitním zadostiučiněním, vypadal skvěle. Je tu docela dost postav, ale je to CW, takže ve všech se ihned zorientujete a nedělá vám problém si je jednoduše zaškatulkovat. Milostných linek je tu taky nastíněno hned několik, hlavně co se týče Marty, nicméně si pamatuju, že tam se to pořádně rozjelo až s přibývajícími díly a ve výsledku vznikaly dvojice, které jste vůbec nečekali (ale které k sobě překvapivě skvěle ladily).

Hellcats navždy zůstane jeden z mých oblíbených seriálů. Dodnes jsem stanici neodpustila, že ho zrušila hned po první sérii, protože na tohle bych se dívala klidně roky a roky, nikdy by se to neomrzelo. Po konci gymnastického Make It or Break It a roztleskávačského Hellcats mám ve svém watchlistu velkou díru po tomto typu seriálů, které už se v dnešní době bohužel netočí. Doufám ale, že jednou přijde comeback!

+ téma roztleskávání
+ skvělé taneční sestavy
+ teen soapkovitost
+ romantické zápletky
+ sympatičtí herci

- předvídatelné
- černobílý svět

Moje hodnocení pilotu: 90 %
Drunk_Queen

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Proti podobným seriálům nemám sama moc co říkat. Přece jen zrovna v těchto dnech sleduji seriál, který má na Déčku (na dětském kanále ČT:D) varování, že je vhodný pro děti až od osmi let. Až. Ehm.

Pamatuju si, že jsem z tohohle seriálu kdysi viděla pár dílů, ale nikdy jsem neměla touhu sledovat seriál víc, než když na něj v televizi omylem přepnu. A podobný pocit se bohužel nedostavil ani po dosledování pilotu (který jsem měla okořeněný o opravování tolika metadat, že se mi z toho chtělo zemřít).

Asi takhle – hlavní (nejhlavnější) postavy jsou dobré. Nenudí, jsou zajímavé bez toho, aby byly nepříjemné. Ale s vedlejšími postavami (tedy s většinou) mám prostě problém.

Intrikuje se tu snad ještě víc jak v Dallasu, který jsme tu měli minule (a to je co říct, tvrdit o něčem, že se v tom intrikuje víc jak v Dallasu!), ale hlavně – některé vedlejší postavy jsou prostě hrozně překombinované. V jednoduchosti je krása, zlatá střední cesta také není k zahození, ale tady jsem měla pocit, že tvůrci do těch postav naplácali snad všechno možné.

Což je asi problémem všech těchto young adult seriálů (nebo tím, co na nich diváci milují?), jsem si jistá, že já sama jich ještě mnoho poznám, bůhví kolik si jich sem ragelly propašovala. Ale i tak bych uvítala trochu víc vážnosti. Té opravdové, ne té teen. A to říkám jako člověk, který je schopen sledovat seriál 8+.

+ hlavní postavy
+ nálada seriálu

- překombinovanost

Moje hodnocení pilotu: 60 %
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
vuvicom

vuvicom

Naprosto souhlasim s ragelly. Víc není co říct.
před 6 roky
Nira

Nira

Hellcats vůbec neznám, nějak mě minul a už to tak asi zůstane. Ale fakt mi vrtá hlavou, který 8+ seriál na...
před 6 roky
Destinytte

Destinytte

Hellcats jsem viděla a docela mě bavily. Já tyhle teen seriály můžu... :D
před 6 roky
Další články k tématu