17. 5. 2020

S lupou do historie: Graceland

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Graceland 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Graceland
Žánr Akční, Drama
Stanice USA Network
Vysílání 2013–2015
Počet sérií 3
Premiéra 6. 6. 2013
Délka pilotu 63 minut

O čem to je?

Graceland je luxusní sídlo na jihokalifornské pláži, které se stalo základnou pro elitní agenty FBI, DEA a celní stráže. Premiant mezi absolventy akademie FBI Mike Warren se těší na prestižní post ve Washingtonu. Místo toho je ale nečekaně poslán do Gracelandu. Nemá jen potírat zločin, ale i ohlídat svého šéfa Paula Briggse. Tento legendární agent je podezřelý z nezákonných aktivit.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Název mi přišel strašně povědomý, takže jsem čekal, že možná seriál i znám, chyba, šlo jen o spojitost s Elvisem Presleym. Každopádně tím líp, zase vyzkouším něco nového.

Seriál mi přesně sedí do letního schématu, kde byl také vysílán. Má dokonce i tu příjemnou atmosféru, teda hned po úvodních scénách. Během pilotu jsem se úplně nerozhodl, jestli se mi líbí, nebo ne, to spojení tří různých složek spravedlnosti, které jsou sice spolu, ale v podstatě pracují nezávisle. Dobře, hned v prvním dílu tu spolupráce byla, takže předpokládám že světy nebudou úplně odděleny, jen mám trochu obavu, aby se to pak nezvrtlo v to, kdy každý dělá všechno.

Líbí se mi ta chemie mezi Mikem a Charlie a tak nějak doufám, že by z toho mohlo být i víc. Vlastně všechny ústřední postavy jsou zajímavé, každá má něco svého a jsem přesvědčen (u jednoho už to bylo i naznačeno), že, i když v Gracelandu tajemství neexistují, hrdinové jich budou mít plno. Všichni se ještě nestihli úplně představit, takže jsem zvědavý, co se vyklube například z Dalea nebo Paige. A upřímně, těším se i na padouchy, protože díky rozmanitosti jednotek tu určitě bude pestrá plejáda dealerů, pašeráků a dalších.

Pilot mě naprosto vtáhl, hlavně tedy jeho druhá část. Jen jsem čekal, co bude dál, jestli se vše povede, co se zvrtne a tak. Prostor na rozjezd příběh potřeboval, ale je fajn, že se tu objevila i akce, nápaditá řešení vzniklá pod tlakem a propojenost linek.

Rozhodně jsem zvědavý, kam se bude příběh ubírat, jsem prostě zvědavý na ta odhalení a na jednotlivé příběhy. U seriálu rozhodně zůstanu, tři krátké série, které člověk slupne. Jen doufám, že se pak dočkáme nějakého uzavřeného konce, protože tři série jsou na jednu stranu dost pro předem připravený příběh na sérii a zároveň taky málo, pokud měli tvůrci velké plány. Tak uvidíme, kam se hrdinové dostanou, jestli se na scénu vrátí postřelený parťák i v dalších epizodách (bylo by to asi i fajn) a jestli bude i ten románek.

  • příjemná atmosféra
  • zajímavě rozehraný příběh
  • Mike a Charlie
  • nápaditá řešení
  • kombinace 3
80 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: první přímé setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Seriál Graceland znám pouze podle názvu, ani jsem nevěděl, že se jedná o krimi. Pilot mě tedy příjemně překvapil. Příjemné prostředí a zajímavý námět doplněný několika známými tvářemi. Největší radost jsem měl, když jsem zjistil, že v seriálu hraje jedna z mých oblíbených epizodních hereček, bohužel její role bývají většinou jen epizodní a nebo malé. Takže zjištění, že Scottie Thompson se objeví jen v prvních třech epizodách mě nepotěšilo, ale nepřekvapilo.

Pilotní epizoda trvala zhruba hodinu a dokázala skvěle představit většinu postav, hlavní zápletku, nabídnout nám zajímavý epizodní příběh a zároveň utéct příjemně rychle. Takže další super kriminální seriál, který půjde do Chci vidět a bohužel si tam u mě nějakou dobu i počká.

  • příběh
  • obsazení
  • Lauren Kincaid (Scottie Thompson)
  • tempo
80 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
minion93

minion93

tento seriál mám už dlhodobo rozpozeraný, možno je na čase sa k nemu vrátiť :D ste mi oživili spomienky...
před 3 roky
Jessica Angell

Jessica Angell

Tenhle seriál miluju! U nás se pilot vysílá na 2 části..ale stejně je to od druhého dílu ( Guadalajara Dog)...
před 3 roky
zdenicka

zdenicka

Tento seriál jsem zkoukla v rámci maratonu naráz 😎 a líbil se mi... Bavil mě celé tři série a občas si...
před 3 roky
Další články k tématu