26. 8. 2021

S lupou do historie: American Crime

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte American Crime 1×01: Episode One?

plakát

Základní údaje

Název American Crime
Žánr Drama, Krimi
Stanice ABC
Vysílání 2015–2017
Počet sérií 3
Premiéra 5. 5. 2015
Délka pilotu 42 minut
Prům. hodnocení 65 % (od 90 uživatelů)

O čem to je?

Ve zprávách se objevují reportáže o mladém páru, který je napaden ve svém vlastním domě. Válečný veterán Matt Skokie je zabit a jeho žena Gwen znásilněna a zmlácena do bezvědomí. Tato tragédie vyšle do místní komunity šokovou vlnu. Vzrůstá napětí kvůli rasovým rozdílům a tvoří se pojítka mezi obětmi, podezřelými a jejich rodinami.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Překvapilo mě, jak až moc mě pilot bavil. Líbí se mi tu ty různé pohledy a příběhy, které se navzájem ovlivňují. Už jen příběh Aubry a Cartera mi dával důvod, proč případně sledovat, ty otázky, jestli a jak jsou zapojeni oni atd. Po této stránce hodně povedený pilot.

Obsazení je další super záležitostí, upřímně Hutton v úvodu vypadal jako bezdomovec, málem bych ho nepoznal. Perfektně obsazená byla Barb, která mi celý díl pila krev a neskutečně mě vytáčela, naštěstí konkrétně ona je jen seriálová postava. Hodně zvědavý bych při dalším sledování byl na Tonyho, jednak mi u něj unikal postup policie, a taky se mi líbila uvěřitelnost, s jakou podával Ortiz svou roli.

Mám trochu obavu, aby nebyl příběh nakonec moc překombinovaný. Zatím vypadá hodně zajímavě, ale e tu dost podezřelých postav a dalších devět dílů, tak snad si příběh udrží nějakou úroveň (ze zdejšího hodnocení úplně nevím). Každopádně to zatím vypadá na vydařenou záležitost v hlavní roli s drogami, lžemi a vraždou. Na úvod hodně slibné.

  • lákavé obsazení
  • propletení linek
  • Barb
  • možná překombinovanost
  • nesmyslné chování policie
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu