12. 5. 2021

S lupou do historie: The Office (US)

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte The Office (US) (Kancl) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název The Office (US) (Kancl)
Žánr Komedie, Mockumentary
Stanice NBC
Vysílání 2005–2013
Počet sérií 9
Premiéra 24. 3. 2005
Délka pilotu 22 minut
Prům. hodnocení 77 % (od 465 uživatelů)

O čem to je?

Práce v obyčejné kanceláři nemusí být až taková nuda. Své o tom ví pobočka papírenské společnosti Dunder Mifflin, kterou vede poněkud výstřední Michael Scott. Jeho zaměstnanci ho považují za naprostého blázna a jeho nekonečné vtipy a neustálé narážky jdou všem krkem. Každý se s ním snaží vypořádat po svém a zároveň prožívá své vlastní profesní i osobní trable.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: viděno pár náhodných scén
Hodnocení celého seriálu: –

Internet je plný memů a gifů souvisejících s tímto seriálem, většina lidí je z něho nadšená, no mě si vlastně nikdy ničím nezískal. Takže dát si celý díl, to byl docela strašák. A oprávněně.

Tento seriál se musí brát asi hodně s nadhledem a v pořádném transu, i když jsem u toho vypl, tak jsem se teda nebavil vůbec. Ani omylem mi nesel ten styl mockumentary a vlastně myslím, že úplně nesedl ani pilotu. Tak trochu moc se tlačilo na pilu, aby se dokázal skloubit docu pohled se skutečným děním na pracovišti, takže nakonec nevyznělo ani jedno.

Docela obdivuju herce, že dokázali zahrát něco tak strašného, určitě to chtělo hodně úsilí. No a ještě by to chtělo vyhodit ze seriálu Rainna Wilsona, který byl sám o sobě neskutečně otravný a nepříjemný celý díl, a to i ve chvílích, kdy nepromluvil ani nic nedělal. Ale ať nejsem jen zlý, jinak bylo obsazení fajn. Nejvíc mě jak obsazením, tak charakterem oslovila asi nově vznikající dvojice, jen teda kdo ví, jestli z toho vůbec něco bude, když má sekretářka snoubence (kterého by mohla pustit k vodě).

Ale tak co, pojďme od toho, tak jako ne všem sedli Přátelé, tak ne každému sedne toto. Pilot si ode mě žádné hezké hodnocení nevyslouží, tak třeba aspoň někdo z těch, kteří tuto podivnost žerou, mi vysvětlí, co mi během těch dvaceti minut uniklo.

  • hrajeme, že nehrajeme
  • nově vznikající pár na pracovišti
  • otravné
  • mockumentary
  • nezajímavý děj
  • Rainn Wilson
30 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Jedna moje kamarádka mi The Office předhazuje už pár let, a to téměř na denním pořádku. Označuje to snad za nejvtipnější seriál na světě, ale ne a ne mě k jeho zhlédnutí donutit – stále jí totiž tvrdím, že mi stačilo vidět takovou desítku random epizod Modern Family v televizi, abych zjistila, že styl mockumentary není vůbec pro mě.

Nakonec jsem si řekla, že zkusím aspoň pilot, přičemž, co si budem, bylo mou největší motivací konečné uzavření debaty o tomto seriálu s kamarádkou. Rovnou vám říkám, že jsem si za svým stála právem, tohle mě nemohlo obejít více. Jako jo, obsazení mi přišlo mega kvalitní, hlavně teda Steve Carell, jehož postava je zahraná bravurně, ale jinak fenomén tohoto žánru fakt nechápu. Přemýšlím, jestli jsem se vůbec zasmála. Pravděpodobně ne, maximálně jsem se párkrát jen tak pousmála, za což mohl ze 3/4 (jestli ne ze 4/4) John Krasinski, který je boží a jehož postava mě jediná držela v příčetnosti. Za ostatní postavy mi samotné bylo nepříjemně, že na tom místě musí pracovat a že je to pro ně lepší volba než výpověď.

To mé hodnocení berte s rezervou. Věřím, že to někomu naprosto sedne, protože sama znám lidi, kterým tenhle humor přijde bezkonkurenční, a taky dokážu ocenit kvalitu, ale můj subjektivní pohled, který se fakt nebavil a nesnáší mockumentary, nemůže dát víc. Asi jediné, co by mě donutilo koukat dál, by bylo sledování toho, jak se postavy Jenny Fischer a Johna Krasinského jednou dají dohromady… dají, že jo?

  • John Krasinski!
  • herecké výkony
  • mockumentary
  • mockumentary a humor
  • mockumentary a postavy
30 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Lucas

Lucas

První řada je docela náročná, člověk si na ni prostě musí zvyknout, za mě spousta dílů byla tak na 60 %. Ale...
před 3 roky
jesmot

jesmot

Já ti říkal, že jsem rád, že jsme se shodli a nejsem v tom sám. Upřímně, hodně jsem se smál, když...
před 3 roky
Pajky

Pajky

Patřím k těm, kteří na Office nedají dopustit, ale vaše hodnocení chápu. První řada je vlastně jen...
před 3 roky
Další články k tématu