2. 12. 2019

S lupou do historie: Strážce duší

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Strážce duší 1×01: Tajemství Templu?

Medailónek

Název: Strážce duší
Žánr: Krimi, Thriller
Stanice: Česká televize
Vysílání: 2005–2009
Celkový počet sérií: 2
Premiéra: 14. 2. 2005
Délka pilotu: 76 minut

Kdo?

Tvůrce: -
Herci: Zuzana Norisová, Lukáš Vaculík

O čem to je?

Oceánem věčnosti putují strážci duší. Vedeni neomylným zákonem prozřetelnosti přicházejí na svět, aby chránili, co má zůstat skryté, a odhalili, co má být zjeveno. Ve službách osudu berou na sebe lidskou podobu, ale jen vyvolení smějí spatřit jejich tvář. Mezi takové lidi patří studentka Katka Nelserová, která společně se spisovatelem Viktorem Armínem proniká do záhad časů minulých.

Trailer

Není

Historie očima SerialZoňáků

jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Úvod byl dobrý, vážně moc dobrý, troufnu si říci, že působil světově. To však bylo asi tak všechno, celý zbytek pilotu totiž přímo křičel Českem, nevím, jak to popsat, ale ten scénář, atmosféra, zkrátka všechno. To by samo o sobě nebylo nijak závadné, ale ono to pilotem ani nezaujme.

Popravdě mi trochu ty vidiny připomínali Ghost Whisperer, pokud navíc mají ještě v dalších dílech pomáhat vše vyřešit. Ale když se oprostím od všech spojitostí, pilot byl na můj vkus zbytečně dlouhý, přeci jen, vždyť skoro nic se tam nedělo. Navíc byl příběh dost předvídatelný a prvoplánový a konec ani nebyl nijak úctyhodně odvyprávěn, prostě a jednoduše na silu vměstnán a urychlen.

Postavy taky za moc nestály, takové nevýrazné nudné. Někteří jsou tu jen dopočtu, někdo možná potřeboval jen uvedení, aby mohl být využit v dalších epizodách, nebo pro malé popostrčení, ale ve výsledku byl pro pilot úplně zbytečný. A tak trochu nechápu třeba toho profesora, který je strašně nečitelný a chvíli se přiklání na tu stranu, pak zase na tu, jedno je proti, potom pro. Úplně mi to nesedí. Málem bych zapomněl ještě na jednu drobnost, netuším, jak jsem na to vůbec přišel, ale záhadný strážce duší mi prostě připomínal Rasputina.

Za mě tento seriál docela špatná věc na to, že pochází z pozdější doby. Sledovat dál nehodlám a nemrzí mě, že se mi prozatím seriál vyhýbal. Zkrátka a dobře stokrát omílaná nuda, bez špetky nápadu.

+ úvod

- předvídatelnost
- postavy
- konec
- nezaujme

Moje hodnocení pilotu: 50 %
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
007.dany

007.dany

Ne,ne tohle se mi nikdy moc nelíbilo.
před 4 roky
imfine

imfine

Tak tenhle seriál jsem měl moc rád
před 4 roky
Jessica Angell

Jessica Angell

Tenhle seriál miluju a milovat budu, znám ho zpaměti, od autora knih ( Arnošt Vašíček) jsem četla těměř vše,...
před 4 roky
Další články k tématu