19. 1. 2022

S lupou do historie: The Golden Girls

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte The Golden Girls 1×01: The Engagement?

plakát

Základní údaje

Název The Golden Girls
Žánr Drama, Komedie, Sitcom
Stanice NBC
Vysílání 1985–1992
Počet sérií 7
Premiéra 14. 9. 1985
Délka pilotu 25 minut
Prům. hodnocení 74 % (od 24 uživatelů)

O čem to je?

Vdova Blanche má v domě volné pokoje, a tak je chce pronajmout. Na inzerát jí odpoví vdova Rose a rozvedená Dorothy. Později se k nim přestěhuje i Dorothina matka Sophia, když shoří její domov seniorů.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tyto dámy mě baví. Jak většina víte, závěr minulého roku nám vzal i poslední Golden Girl, jednu ze dvou, která by letos oslavila krásné 100 narozeniny. Není tak lepší chvíle než pár dní po tomto datu, abychom si na čtveřici po třiceti letech zavzpomínali.

Příběh je od začátku rozjetý skvěle. Žádost o ruku a svatba hned v prvním díle, to je způsob, kterým se mají začínat seriály. Čtveřice je výborná od prvních okamžiků, všechny dámy spolu perfektně fungují a mají mezi sebou něco jedinečného. Už tady si užívám všechny, nevinnou Rose, pesimistickou Dorothy, životu žívající si Blanche i Sophii, která říká všechno tak, jak to je.

Bavil jsem se královsky a ve spojitosti s tím oceňuju i smích. Něco tak upřímného jsem už dlouho neslyšel. To jen dokládá, že dámy umí. Trochu nadneseně si dovolím říct, že jsem se smál permanentně a ani jediného zasmání jsem nelitoval, člověk se u toho zkrátka musí smát.

Pokud náhodou tuto výbušnou čtyřku ještě neznáte, doporučuju okamžitě pustit, zaručeně se budete bavit. Všem, kteří už tu čest měli, dejte si opáčko, nebo aspoň zavzpomínejte při jednom z dílů. Betty White si to zaslouží. A to původně v seznamu SLDH nebyla.

  • perfektní herečky
  • společné fungování postav
  • pořádní příběh hned na úvod
  • smál jsem se od začátku do konce
  • upřímný smích diváků
100 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Mr.Ripley

Mr.Ripley

jop a mnohem vitálnější, energičtější a vtipnější, než to co MPK předvádí s rivavelem.
před 2 roky
Mr.Ripley

Mr.Ripley

GG jsou legenda, ikona a perla mezi sitcomy. I po tolika letech dovedou bavit a dojímat. Za tuhle lupu jsem...
před 2 roky
SparkySpeirs

SparkySpeirs

Picture it. 2022 a já jedu celé Golden Girls zas a opět a přitom slzy v očích téměř nonstop, občas od...
před 2 roky
Další články k tématu