25. 3. 2020

S lupou do historie: Veep

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Veep (Viceprezident(ka)) 1×01: Fundraiser

plakát

Základní údaje

Název Veep (Vicepreziden­t(ka))
Žánr Komedie, Politický
Stanice HBO
Vysílání 2012–2019
Počet sérií 7
Premiéra 22. 4. 2012
Délka pilotu 28 minut

O čem to je?

Sledujeme bývalou senátorku a nynější viceprezidentku USA Selinu Meyerovou, jak si ve své nové funkci zvyká. Dost rychle totiž zjišťuje, že být viceprezidentkou není takové, jak si představovala…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: viděn pilot
Hodnocení celého seriálu: –

V rámci loňské výzvy jsem se do seriálu dal, nějakou dobu mě to i přes politickou tematiku lákalo a navíc to bylo krátké. A před rokem bych nevěřil tomu, že se k seriálu, byť jen k jeho pilotu, vrátím. Nebyla to až taková katastrofa ani před měsíci, ani teď, ale výhra to fakt taky nebyla.

Po dlouhé době jsem narazil na seriál, kde mně nepředstavitelně irituje obsazení, snad až na viceprezidentku a nově najatou pomoc. Jinak je to příšerné po stránce obsazení, scénáře i celkového vystupování postav/herců. Nikdo mě tu nijak zásadně nebaví, takže mě spíš celkově tato stránka nebaví.

Dalším otravným prvkem je pojetí celého seriálu, který počínaje kamerou má působit jako mockumentary, ostatně k tomu jsem odkazoval už v názoru na Avenue 5. Přijde mi, že tím seriál/pilot dost ztrácí, protože tu není ta satirická stránka spojená s politikou a ještě k tomu se to snaží působit jako natočená skutečnost.

Tak nějak nevidím ani napodruhé důvod, proč sledovat dál, vtipy nejsou vtipné, příběh na nic nenalákal, celé je to takové neuhlazené a vlastně to vůbec nikam nesměřuje. Navíc pilot ukázal, že snad až na dvě, možná tři postavy tu nikdo nemá mozek, takže asi nemá cenu očekávat zlepšení.

Za mě celkem propadák, když přihlédnu k tomu, že seriál má HBO, na druhou stranu má to sedm sérií, ale zase i hodnocení tady u nás nevypovídá zase až o takové kvalitě. Za těch téměř třicet minut se toho dalo zvládnout víc a smysluplněji, nebo klidně i v tomto množství, ale vtipněji. Takto je to spíš takový průměr, vzhledem k tomu, co jsem viděl za uplynulé dva roky rozhodně nepoužiju slovo podprůměr, tam je narváno jinými skvosty.

  • jen třicet minut
  • postavy/obsazení
  • absence vtipu
  • nevyužitý potenciál
  • mockumentary
40 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

O existenci seriálu jsem věděl, dokonce jsem věděl, že se jedná o politický seriál. Když jsem však pilot pouštěl a všiml jsem si půlhodinové stopáže, tak mi bylo jasné, že se nejedná o politické drama typu Designated Survivor nebo Madam Secretary, ale o politickou komedii a ukázalo se, že vlastně ani ne vtipnou.

Z obsazení jsem pár lidí poznal a hlavní představitelku znám možná jen po jméně. Osobně nemám rád komedie, kde jsou všechny postavy k nesnesení, což tento seriál splňuje na jedničku. Většina „vtipů“ vůbec nebyla ani trochu vtipná. Co ale nedokážu pochopit, je, že VICEPREZIDENTKA je taková tupka, až to není možné. Ta snad o politice nic neví. Jak se proboha dostala vůbec do úřadu? Jako komedie mě tento seriál neskutečně zklamal, ale jako politická komedie je to podle mě vyloženě odpad. Možná je to tím, že od politické komedie očekávám trochu inteligentního humoru, ale tomu by asi běžný Joe nerozuměl. Takže jestli chcete poradit dobrou politickou komedii, tak vás odkáži na první SLDH, které jsem se účastnil, a to na seriál Yes, Minister.

  • neinteligentní „humor“
  • všechny postavy
  • viceprezidentka
20 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
Fruiko

Fruiko

No je to takový ten divnohumor typu Parks and Recreation či The Office (US). Ať to máš teda v US...
před 4 roky
ragelly

ragelly

OK, to jsou dva seriály, které nemůžu vystát, děkuju :D
před 4 roky
Kaelee

Kaelee

Náhodou, Parks and Recreation bylo super...hlavně teda poté, co jsem to v půlce prvního dílu vypla :D
před 4 roky
Další články k tématu