26. 9. 2021

S lupou do historie: The Guardian

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte The Guardian (Ten, kdo tě chrání) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název The Guardian (Ten, kdo tě chrání)
Žánr Drama, Krimi, Právnický
Stanice CBS
Vysílání 2001–2004
Počet sérií 3
Premiéra 25. 9. 2001
Délka pilotu 43 minut
Prům. hodnocení 69 % (od 133 uživatelů)

O čem to je?

Syn prominentního právníka v Pittsburghu, Nick Fallin musí čelit důsledkům střetu se zákonem. Kvůli drogám je odsouzen k veřejně prospěšným pracím a společně se sociální pracovnicí Laurií Soltovou u soudu zastupuje zneužívané, zanedbávané a problémové děti. Nickovo svědomí se opět po dlouhé době probouzí…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: viděna první série
Hodnocení celého seriálu: –

Tento seriál jsem měl svého času velmi rád, ale pak jsem na něj nějak zapomněl. Znovuobjevil jsem ho až s vlnou tvorby se Simonem Bakerem. Seriál mi padl do oka téměř okamžitě, takže ani při opětovném sledování pilotu nebyl žádný problém. Vlastně v tomto případě jde o seriál snad s nejlepším vývojem postavy.

Jde o takový docela nadčasový seriál, případy nezamrzly někde hluboko v minulosti, naopak je strašné, že stejné věci se dějí v podstatě dnes a denně. Včera to bylo dvacet let od premiéry, ale kromě vzhledu a způsobu natočení nic nenasvědčuje tomu, že by nemohlo jít o současnější seriál. Za mě je to velké plus, protože si k němu snáze najdou cestu i noví, mladí diváci.

Obsazení je tu skvělé, Simon Baker se tu předvedl v perfektním světle v době, kdy ještě nebyla jeho sláva až na takovém vrcholu. Vazby postav jsou taky fajn, je příjemné je sledovat a když nic jiného, člověk se pobaví na fungování vztahu právník x sociální pracovnice (Kathleen Chalfant mě tu opravdu baví).

Rozhodně to není kousek pro každého a nedá se říct, chcete-li právničinu, sáhněte po tom seriálu. On totiž The Guardian nutí na chvíli se zastavit a zamyslet nad… vlastně občas nad vším. A tak by to i mělo být, není potřeba se u seriálu dlouze zamýšlet, ale když ve vás zanechá nějakou myšlenku, je to rozhodně lepší pocit než při sledování blbiny, na kterou do půl hodiny zapomenete.

  • nadčasovovst
  • právník x sociální pracovnice
  • vývoj hlavní postavy
  • vztahy postav
  • nejen pasivní sledování
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
AislinK

AislinK

Když jsem viděla titulní obrázek, tak mě napadlo: "Jé, mladej mentalista." :D O tomhle seriálu...
před 2 roky
malina2035

malina2035

20 let od premiéry, neuvěřitelné. Mám ten seriál ráda, teď nedávno jsem pár dílů znova viděla. Jediné, co...
před 2 roky
andromache

andromache

Asi před rokem (?, čas berte s rezervou fakt nevím) jsem si dávala opakování celého seriálu. První...
před 2 roky
Další články k tématu