30. 9. 2018

S lupou do historie: The New Adventures of Superman

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Lois & Clark: The New Adventures of Superman 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: Lois & Clark: The New Adventures of Superman
Žánr: Drama, Komiksový
Stanice: ABC
Vysílání: 1993–1997
Celkový počet sérií: 4
Premiéra: 12. 9. 1993
Délka pilotu: 106 minut (dvouepizoda)

Kdo?

Tvůrce: Jerry Siegel, Joe Shuster
Herci: Dean Cain, Teri Hatcher, Lane Smith, Eddie Jones, K Callan, Michael Landes, Justin Whalin, Tracy Scoggins, John Shea

O čem to je?

Seriál sleduje první léta Clarka Kenta, který se přestěhuje do Metropolis. Ačkoliv o tom Lois Lane neví, pomůže mu vytvořit postavu Supermana. Ovšem to je jen polovina Clarkovy osobnosti, přes den totiž pracuje ve slavných novinách Daily Planet, kde píše články a dělá investigativního novináře právě po boku své životní lásky Lois.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status: viděno komplet
Hodnocení celého seriálu: 60 %

Ach, Superman, jako malá jsem se na něj vždycky dívala v televizi a hrozně se mi líbil. Po letech jsem si dala maraton všech čtyř sérií a nutno říct, že jsem byla o poznání méně nadšená. I tak ale bylo fajn si dnes znovu připomenout pilot a znovu vidět, jak byla Teri mladá a nevinná.

Seriál se ani moc nesnaží o maskování Muže z oceli, prostě dělá z postav naprosté debily, kteří nepoznají, že je to stejný chlápek, který si jen sundal brýle. Ale tak to je asi u všech Supermanů, kteří kdy byli natočeni. Vždycky mi to přišlo naprosto nepochopitelné.

Jak už samotný původní název napovídá, seriál není jen o Clarkovi a jeho činech v kůži Supermana, ale hodně se soustředí právě na romantický vztah Clarka a Lois. Pilot ukazuje jejich typické špičkování, Lois ho nechce pustit do svého osobního prostoru. Jejich chemie se mi vždycky líbila, i když při dnešním sledování mi nepřišla nějak extra výrazná. Ale ani mi nikdo z nich nelezl na nervy, takže to je plus.

V dnešním měřítku a u dospělého publika je to spíše průměrný seriál, a to jak herecky, tak příběhově, a o efektech se vyjadřovat nebudu, protože seriál je tu s námi už čtvrt století. Ale tehdy, když v televizi žádné jiné seriály nebyly, a vy jste se na to dívali jako desetiletí, tak to byla vzrušující a napínavá jízda s oblíbeným komiksovým hrdinou.

+ zaměření na akci Supermana i vztah Lois a Clarka
+ spousta akce i romantická nota
+ Lex Luthor s vlasy mě vždycky fascinoval

- obecně naprostý průměr
- Clark a Superman vypadají úplně stejně

Moje hodnocení pilotu: 60 %
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
spike

spike

Ten seriál jsem sledoval v době když jsem byl ještě hodně malé děcko a moc mě to bavilo. Nevím jestli...
před 5 roky
STOUPA

STOUPA

naprostý souhlas
před 5 roky
Římanka

Římanka

Viděla jsem pár epizod a vůbec mě to nebavilo. Hlavně jsem tehdy nechápala, proč má Lex Luthor vlasy. Ale...
před 5 roky
Další články k tématu