20. 10. 2019

S lupou do historie: Rescue Me

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Rescue Me (Zachraň mě) 1×01: Guts?

Medailónek

Název: Rescue Me (Zachraň mě)
Žánr: Dramedy
Stanice: FX
Vysílání: 2004–2011
Celkový počet sérií: 7
Premiéra: 21.7.2004
Délka pilotu: 45 minut

Kdo?

Tvůrce: Denis Leary, Peter Tolan
Herci: Denis Leary, Mike Lombardi, Steven Pasquale, Andrea Roth, John Scurti, Daniel Sunjata, Callie Thorne

O čem to je?

Na všechny stále působí události 11. září 2001, hasič Tommy Gavin tehdy ztratil bratrance a nejlepšího přítele Jimmyho, který ho nyní navštěvuje ve snech. Ve vzduchu navíc visí rozvod a alkoholismus, čemu nepomáhají temné myšlenky, ani každodenní riskování vlastního i cizích životů.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Do tohoto seriálu se mi moc nechtělo, už jen kvůli propojenosti s realitou, ale celkově kvůli dost náročnému tématu. Nakonec se ukázalo, že příběh sice odkazuje na zásadní událost roku 2001, ale děj není vystavěn jen na tom. Navíc je vše odlehčeno vtipnou a cynickou povahou postav, takže nakonec nejde zase až o tak náročný a vážný pilot.

Přijde mi, že seriál místy zbytečně dělá z hasičů až blbce. Nevím, jestli se tvůrci snažili o polidštění, ale nepřijde mi, že by to bylo dobře. Napříč tomu je alespoň část z toho vítána a vnáší do děje něco jiného. Například závěrečná scéna, ke které vlastně děj postupně směřoval. Navíc bylo super, že byla oddělena o zbytku epizody a nezazdila tak emotivní stránku závěru, která byla velice povedená.

I když se jedná o patnáct let starý seriál, je povedený, zajímavě natočený a divák se snadno vcítí do postav. Epizoda utekla rychle a většinu času se nedá mluvit o žádné velké akci, i přes to však divák napjatě čeká, co se stane. Ke všemu se skutečnost prolíná s vidinami hlavního hrdiny, takže v první chvíle člověk netuší, co se děje.

Upřímně, tentokrát se mi těžko hledají negativa, ale přeci jen minimálně jedno mě napadá hned. Postavy dětí jsou tu trochu navíc (možná se vše později změní). Díky nim to působí dojmem rodinné komedie, kterou ovšem Rescue Me rozhodně není. Jinak se pilot sledoval dobře a i přes nepřehledné záběry a trochu náročnější téma bych neměl problém sledovat další epizody.

+ ne až tak náročné
+ vtipnost
+ emotivní závěr

- hasiči jako troubové
- děti

Moje hodnocení pilotu: 70 %
Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
zip

zip

Tady hrál Daniel Sunjata, ten je v tom fajn;-) jinak mě to moc neoslovilo.
před 4 roky
Další články k tématu