8. 4. 2018

S lupou do historie: Suburgatory

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Suburgatory 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: Suburgatory (Zajatci předměstí)
Žánr: Sitcom
Stanice: ABC
Vysílání: 2011–2014
Celkový počet sérií: 3
Premiéra: 28. 9. 2011
Délka pilotu: 22 minut

Kdo?

Tvůrce: Emily Kapnek
Herci: Jeremy Sisto, Jane Levy, Ana Gasteyer, Rex Lee, Carly Chaikin, Allie Grant, Chris Parnell, Alan Tudyk, Cheryl Hines

O čem to je?

Svobodný táta George chce pro svou šestnáctiletou dceru Tessu jen to nejlepší. Když jednou najde v její zásuvce balíček kondomů, rozhodne se spolu s ní přestěhovat z bytu v New Yorku do domu na předměstí. Tessa tento krok vidí jako největší noční můru, dostává se totiž do světa na milimetr přesně střižených trávníků a plastických blonďatých matek. Život na předměstí může být peklo, ale dost možná je to i něco, co Tessu a George ještě sblíží a upevní jejich vztah.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status: viděno komplet
Hodnocení celého seriálu: 50 %

Seriál jsem před pár lety viděla komplet. Ne, že bych si z něj mnoho pamatovala, ale vzpomínám si, že jsem od něj neodcházela nejlépe naladěná. To mi dokázalo i mé hodnocení 50 %, které jsem si teď našla pro tento názor. Každopádně se mi dnes do pilotu příliš nechtělo, čekala jsem, že se budu vesměs těch 20 minut nudit.

Opak byl ale pravdou! Pilot je totiž hodně povedený. Je zde spousta výborných vtipů, u kterých jsem se smála nahlas. V mnohých ohledech mi tento seriál připomíná American Housewife, ono je to vlastně v podstatě stejné téma, jen zde je hrdinka teenager.

Volba hlavní herečky nemohla dopadnout lépe. Tess je perfektní od hlavy a k patě, nejvíce se mi ale líbí její sarkasmus. Střílí ze sebe jednu hlášku za druhou, ani se nemusí snažit. Moc mě baví sledovat ten kontrast jí a blonďatých bárbín, které jinak na zdejším předměstí žijí. Přiznám se, že na Dalii jsem už zapomněla, ale hned u její první scény se mi vybavila. Zatímco Tess v průběhu seriálu zevšedněla, Dalia byla jediná jistota, na kterou jsem se mohla spolehnout ve všech třech sériích. Výborná a zábavně napsaná postava a dokonale ztvárněná její představitelkou. Táta mě nikdy nebral, ono je to asi i tím, že Sista obecně jako herce nemusím, takže na můj vkus zde měl až moc prostoru. Ale v pilotu se dobře ukazuje jeho jedinečný vztah s dcerou a společně jsou zdrojem taky hodně povedených vtipů, takže v tomto ohledu pilotu nemám co vytknout.

K výborné atmosféře pro mě přispělo i prostředí. Mám ráda tady ty barvičkové seriály, kde pořád svítí sluníčko, tráva je ještě zelenější, nebe modřejší a šaty zářivě růžové. Nemusí jít nutně o soapky, i komediím toto prostředí hodně sluší, což Suburgatory naplno dokazuje. Sečteno a podtrženo, u pilotu jsem se bavila od začátku do konce, několikrát jsem se i smála nahlas. Postavy jsou sympatické a mají skvělé hlášky, navíc je mezi nimi výborný kontrast. Kdybych nevěděla, že se seriál propadne do průměru, doporučovala bych vám ho po zhlédnutí pilotu všemi deseti.

+ povedené vtipy
+ sympatické postavy
+ spousta sarkasmu hlavní hrdinky
+ kontrast Tess a Dalie

Moje hodnocení pilotu: 90 %
Drunk_Queen

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Pouštět se do sledování seriálu ve tři ráno není ideální nápad. Upřímně, můj zrak v tuhle dobu na tom není nejlíp. A mozek nejspíš taky ne, ale to je jedno.

Pokud se nemýlím, Emily Kapnek má na svědomí Selfie, které to sice zabalilo už po jedné sérii, ale já se u něj upřímně opravdu výborně bavila a pořád bych se vůbec nebránila nějakému tomu drobnému opakování.

No, očividně jsou výtvory paní Kapnek mým šálkem čaje, protože i Suburgatory si mě dokázalo získat nejspíš ihned, co začalo. Jistě, uznávám, že nyní (v půl čtvrté) na tom nejsou mé mozkové kapacity nejlépe, takže je mé vnímání možná trochu pokřivené (i když je otázkou, jestli je to nějaká změna ode dne), ale to, že jsem během sledování málem spadla z postele (několikrát), prostě nemůžu ignorovat.

Ten humor je prostě parádní. Ten kontrast mezi sarkastickou hlavní hrdinkou a umělotinami je skvělý, hlavní hrdinka hází jednu hlášku za druhou a seriál se výborně baví na účet všech těch barbín. Brilantně napsané. Ta hláška ohledně místních dam jakožto bójkách mě málem zabila. A podobných věcí tu bylo víc. A vlastně všechny postavy jsou prostě bezvadné.

Skoro jsem byla přesvědčená, že tomuhle perfektně napsanému kousku dám snad i plný počet. Protože to byla prostě jízda. Jenže když seriál začal vyhlížet úžasné zítřky a začal vsázet na sentiment a patos, mé nadšení opadlo. Sice pouze lehce, ale i tak se to stalo. Přesto ovšem doporučuji všemi deseti a doufám, že taky budu jednou mít příležitost se na seriál mrknout.

+ humor, sarkasmus
+ postavy, jejich přehnanost

- nakonec trochu hry na city

Moje hodnocení pilotu: 90 %
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
zip

zip

Tak tento seriál mi úplně unikl jak v premiéře tak na českých tv... No rozhodně pilotu šanci dám, díky...
před 6 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

No začalo to dobře, ale kvalita během těch tří sérií fakt prudce klesla.
před 5 roky
Další články k tématu