30. 12. 2020

S lupou do historie: CSI: NY

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte CSI: NY (Kriminálka New York) 1×01: Blink?

plakát

Základní údaje

Název CSI: NY (Kriminálka New York)
Žánr Drama, Krimi, Thriller
Stanice CBS
Vysílání 2004–2013
Počet sérií 9
Premiéra 2004
Délka pilotu 40 minut
Prům. hodnocení 71 % (od 1313 uživatelů)

O čem to je?

Mack Taylor a jeho kolegyně Stella Bonaserová jsou horliví vyšetřovatelé, kteří věří, že všechno souvisí se vším a že každého dokáží prozradit jeho životní příběh a styl jednání. Oba doslova milují svou práci. Společně vedou tým policejních expertů uprostřed dravého města, které nikdy nespí. Po týmech v Las Vegas a Miami přichází garda z New Yorku.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: viděno několik sérií
Hodnocení celého seriálu: 70 %

Po třech měsících od lupy na CSI nadešel čas i na newyorský spin-off. Jak jsem psal už ve zmiňované lupě, New York pro mě nikdy nebyl tou největší peckou, ale i poslední příčka nebyla žádná ostuda, seriál si vždycky držel laťku. A vlastně už pilotem ukázal, v čem se liší od zbytku ze sérií.

Díl utekl neskutečně, mám pocit, že už se mi dlouho žádná kriminálka nesledovala až takto dobře. Pilot, jakožto i celé CSI NY, se nese v temnější chmurnější atmosféře, která mu dodává takový dospělejší šmrnc. Navíc jsou tu náznaky životních peripetií Macka, respektive osudu jeho ženy, takže ač tomu není přikládán zatím zase až takový důraz, snaží se seriál hrát i na city.

Osobně mi tu chybí některé postavy z pozdějších časů, přesto jsem spokojený s touto téměř nezničitelnou partou. Někteří sice nedostali tolik prostoru, každopádně na rychlé tempo příběhu se stihli předvést docela dost. Za mě zatím rozhodně spokojenost s Garym Sinisem a samozřejmě i Melinou Kanakaredes.

Příjemný návrat, který osvěžil v paměti některé konkrétní nezapomenutelné momenty. Rozhodně jedna z těch pilotových epizod, která i po letech navnadí na opáčko, jen těch devět sérií je dost velký vykřičník.

  • temnější
  • Gary Sinise
  • forenzní metody
  • ne všichni dostali prostor
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Deaneira

Deaneira

Já mám NY fakt ráda hlavně pozdější série, zrovna po novém roce si dáme s mamkou asi opacko. Mám celé...
před 3 roky
Janey T

Janey T

Opáčo klasik CSI jsem si dala letos. I Miami a NY jsem viděla dost dílů, ale ne celé komplet. Ani jeden....
před 3 roky
šotek10

šotek10

Z těch tří je to má nejoblíbenější. Budu si muset udělat rewatch, i když jsem to viděla už hodněkrát.
před 3 roky
Další články k tématu