19. 4. 2020

S lupou do historie: Wings

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Wings (Křídla) 1×01: Legacy?

plakát

Základní údaje

Název Wings (Křídla)
Žánr Komedie, Drama
Stanice NBC
Vysílání 1990–1997
Počet sérií 8
Premiéra 19. 4. 1990
Délka pilotu 21 minut

O čem to je?

Bratři Brian a Joe se po letech odloučení shledávají kvůli úmrtí otce. Po menších neshodách se Brian přidává k Joemu a společně s kamarádkou Helen se pokouší vést svoji vlastní leteckou společnost. Obklopují je potrhlí přátelé a zaměstnanci, a tak nemají nouzi o zábavu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Před třiceti lety se zrodil letištní seriál a teď přilétá i k nám do lupy. Tady ty starší kousky jsou na posuzování vždycky trochu jiné než ty z posledních pár let, ale asi ne vždycky lepší. Tentokrát to snad platí.

Čekal jsem, jestli se bude celý pilot, ba i celý příběh odehrávat jen na jediném místě, i když je tu v podstatě hromada prostoru, pořád jde o jednu maličkou letištní halu. Vlastně jsem se na to i těšil, protože by to bylo zajímavá změna v zajetých sitcomových pravidlech, kde je většinou alespoň ještě jeden další prostor. Ale nakonec tu je minimálně ještě oddělená kancelář, letadlo a snad i hangár z úvodu epizody. I tak mi přijde, že se tvůrci pokusili o jinou práci s prostorem.

Letiště já můžu, takže se mi nápad líbí a příběh působí taky svěžím dojmem i po řadě let od těch úspěšných. Obsazení je příjemné, podle všeho se ještě pár postav přidá. Kam se věci během pilotu budou ubírat, se dá předvídat, ale přesto mají postavy co nabídnout a místy i překvapují. Možná tu podobu vidím jen já, ale pobavil mě i opravář, který vypadá jako Krampol.

Myslím, že seriál si u mě najde místo nejen kvůli letišti, ale hlavně proto, že mě neskutečně zajímá, kam se bude ubírat celý příběh a co všechno tvůrci během osmi sérií vymysleli. Pilot totiž, i když mohl být vtipnější, pěkně pobavil, nijak neurážel, zkrátka vtipy byly vkusné a celkově k době vzniku sedí.

  • prostor
  • vztahy postav
  • nápaditost
  • mohlo být více vtipu
70 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Musím říct, že jsem byl příjemně překvapen, jak už jsem zmiňoval nespočetněkrát, tak nejsem zrovna největší fanda sitcomů a komedií, ale občas se něco najde, co mě pobaví. Do pilotu jsem tedy šel s odstupem a musím říct, že to nebylo špatné a byly tam občas i povedené vtipy. Kromě toho i celkové zasazení a příběh je fajn.

I když vzdáleně a spíše jen zasazením mi seriál připomněl seriál LA to Vegas, který se bohužel dočkal pouze jedné řady. Ani obsazení nebylo špatné, poznal jsem představitele obou bratrů, jak Tima Dalyho, tak i Stevena Webera, které můžete znát z mnoha dalších seriálů.

  • občas povedený vtip
  • zasazení a příběh
  • obsazení
70 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu