24. 8. 2021

S lupou do historie: Murder in the First

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Murder in the First 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Murder in the First
Žánr Drama, Krimi
Stanice TNT
Vysílání 2014–2016
Počet sérií 3
Premiéra 9. 6. 2014
Délka pilotu 42 minut
Prům. hodnocení 72 % (od 193 uživatelů)

O čem to je?

Detektivové ze San Franciska, Terry English a Hildy Mulliganová, vyšetřují dvě na první pohled nesouvisející vraždy. Obě oběti vražd mají spojitost se zázračným dítětem ze Silicon Valley jménem Erich Blunt.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

To bylo všechno? Mám takový divný neukončený pocit, jako kdybych si z hodinového kriminálky pustil deset jen minut. Nějak úplně nevím… věřím tomu, že během deseti epizod děj někam směřuje, ale tady jsem hodně na rozpacích.

Obsazení bylo fajn a docela i překvapením. Toma Feltona jsem od začátku bral jako hvězdnou hostovačku a najednou se ukázalo, že bude důležitý v celé první sérii. Ať Diggs, Robertson nebo Dale, všichni byli sázkou na jistotu a do seriálu pasují. Je ale škoda, že Diggs jako English se nemohl pořádně projevit, protože buď lomcoval s šuplíkem nebo zrovna hleděl z okna, takže v pilotu trochu nevyužitá postava (jasně, měl jinou linku).

Celkově ani necítím, že by seriál měl nějaký nenaplněný potenciál, zatím to prostě působilo nudně a nijak. Ono je to vždycky těžké u tady těch kratších sérií, které jsou vystavěné na jednom případu, jako Broadchurch se vydal mnohem lepším směrem. Tím neříkám, že tvůrci měli udělat to stejné, jen si prostě myslím, že to tak jaksi plynulo s myšlenkou, uvidíme, kam se to dostane. Už jen to, že tak nějak nebylo od začátku jasné, že nejde o schéma case of the week. Za mě moc nesedlo a odcházím s nijakým pocitem. Asi jsem od TNT zvyklý na něco víc.

  • obsazení
  • Tom Felton ne jen jako hostovačka
  • nikam extra nesměřuje
  • až později je jasné, že nejde o case of the week
  • nijaké
50 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu