28. 4. 2022

S lupou do historie: Carnivale

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Carnivàle (Carnivale) 1×01: Milfay?

plakát

Základní údaje

Název Carnivàle (Carnivale)
Žánr Drama, Fantasy, Thriller
Stanice HBO
Vysílání 2003–2005
Počet sérií 2
Premiéra 7. 9. 2003
Délka pilotu 56 minut
Prům. hodnocení 76 % (od 224 uživatelů)

O čem to je?

Strhující dramatický seriál z originální produkce HBO se odehrává ve 30. letech v americké Oklahomě, v pouštní krajině Velkých rovin, kde od města k městu putuje pojízdný cirkus s názvem Carnivale. Ten přivítá nového člena, který skrývá nejedno tajemství.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

V první chvíli jsem si říkal, na co to zase přišla řad, protože to vypadlo jako dost podivné psycho, které má k seriálu daleko. Nakonec to nebylo tak špatné, i když byl pilot jen představovací, bylo to tak správě se závěrečnou scénou a darem.

Velkým mínusem jsou pro mě scény s farářem. Ta první vypadala dobře, dokonce měla i zajímavé efekty, ale pak se z toho stávalo spíš psycho a mě to teda vůbec nebavilo. Naproti tomu pronikání do prazvláštní komunity, to bylo příjemným překvapením. Tvůrci vlastně sami neukazují a nepodsouvají, jestli má divák věřit něčemu mezi nebem a zemí, nebo být skeptický a brát všechno jako podvody.

Je tu fajn obsazení, v tomto provedení navíc nejsou úplně poznat, takže působí neohraně. Řekl bych, že se navíc můžeme těšit i na návraty, například v podobě matky, protože se tu střídají flashbacky a nahlížení do minulosti, takže parta ještě nejspíš nebude kompletní. Zatím toho moc nevíme, ale je jasné, že jedním z nosných témat bude minulost nováčka. Celkově to nevypadá špatně, ale zrušení po dvou sériích může znamenat jen dvě možnosti – zakončení na vrcholu nebo nepovedený scénář a klesající sledovanost.

  • obsazení
  • závěr
  • zajímavý nápad s druhou linkou
  • druhá linka
  • moc velký mišmaš
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
_-0-_

_-0-_

Tak napůl - sice je patrné, že by měl seriál pokračovat, ale ze series finale S02 nebudeš zklamaný,...
před 2 roky
malina2035

malina2035

muhehe, teď jsi pobavil. V 92,7% tvých příspěvků vnímám ortely, které jsou brutální a nespravedlivé a ty...
před 2 roky
_-0-_

_-0-_

- člověk se může brutalitě a nespravedlivosti bránit, ale nebohý seriál ne - svaté poselství mě...
před 2 roky
Další články k tématu