22. 1. 2020

S lupou do historie: Necessary Roughness

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Necessary Roughness 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: Necessary Roughness
Žánr: Drama
Stanice: USA Network
Vysílání: 2011–2013
Celkový počet sérií: 3
Premiéra: 29. 6. 2011
Délka pilotu: 60 minut

Kdo?

Tvůrce: Liz Kruger, Craig Shapiro
Herci: Marc Blucas, Mehcad Brooks, Scott Cohen, Patrick Johnson, Hannah Marks, Callie Thorne, Gregory Alan Williams

O čem to je?

Rozvádějící se psycholožka Danielle, vezme práci jako terapeutka profesionálního týmu hráčů amerického fotbalu. Díky tomu se jí rozjede kariéra na plné obrátky, když její metodu „tough love“, při níž je na klienta zlá a nepříjemná a tím mu z dlouhodobého hlediska pomáhá, začnou vyžadovat i další sportovci, politici či celebrity. Při tom si však musí sama srovnat svůj vlastní rodinný život.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Co já všechno neobjevím při to vzpomínání na starší kousky a legendy. Tentokrát takové zajímavé smoothie sportovní tématiky, rodinné komediální drama a něco na odlehčení pro studenty psychologie. No a nehledě na to, jakou obavu jsem z toho měl v první polovině pilotu, vše bylo fajn a společně fungovalo. Takže obavy ze sportovního seriálu skončily někde hluboko pod zemí.

Hodinová délka se dá přežít, neříkám, že ne. Jsou tu sice taková místa, která by se rozhodně dala vyházet a oprostit od nich pilot, protože mají nulovou hodnotu, ale zase se to snaží vyvážit alespoň přítomností emocí, když už se nic neděje. Dobře, ale po nějaké době, co jsem tuto věc nekritizoval, ji musím zase vzpomenout, protože tady to bylo. Toto je přesně ten pilot, který se vám po odsledování vykouří z hlavy. Je to super, protože člověk nemusí nad ničím přemýšlet, když zahrnu i to psychologické hledisko, tak je to taky fajn na odlehčení dne, přece jen to nemá mít nějakou velkou kvalitu. Jen je s tím potřeba počítat.

Váhám, jestli se vůbec vyjadřovat k obsazení a k postavám obecně, ale tak aspoň pár řádek pro představu. Danielle jako terapeutka mi celkem sedla, dokážu si ji představit i ve skutečnosti, navíc k ní (tady je to asi spíš o herečce) sedí i rodinné trable, zkrátka jak jí vše přerůstá přes hlavu. Terrence je prostě Terrence, záměrná postava, záměrné obsazení. Děti jsou takové dost odlišné, úplně mi nesedí syn s deseti holkama, viděl bych to spíš naopak, ale to bude možná tím současným pojetím těchto záležitostí v seriálech. A samozřejmě ke komu jsem se chtěl vyjádřit, to je Lindsayin stín, nebo jak to tam zaznělo, ten chlap je snad jen ve dvou záběrech, ale je tak otravné a zároveň vtipné. Ale nejlepší byla babča, přesně tento typ postav miluju, vtipné, vlezlé, rodinné. Tak jsem to s touto pasáží nakonec přehnal.

A to je asi tak všechno, co dnes zvládnu hodnotit, jak říkám, vykouří se to z hlavy tak rychle, že buď musíte dlouho vzpomínat, vykašlat se na to, nebo si pilot pustit znovu. Někdy bych se pustil i do dalších dílů, nakonec možná i právě kvůli té sportovní tématice. Je tu spousta příběhů, které se dají rozvést, spousta směrů, jo, za mě to jde. Nic tu vysloveně nedře, až na hluchá místa. Samozřejmě vždy je co zlepšovat, ale není to žádný opad, dokonce to i celkem pobaví a nechá zapomenout na každodenní starosti a stresy.

+ psychologie
+ sport
+ babča

- hluchá místa
- vykouří se z hlavy

Moje hodnocení pilotu: 70 %
micuda98

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Nejsem moc velký fanoušek jak klasického fotbalu, tak ani toho amerického. Jednu věc ale americkému fotbalu musím nechat, že filmy o něm mne neskutečně baví. Abych pravdu řekl, viděl jsem pouze dva: Vzpomínku na Titány a Zrození šampiona, ale oba tyto filmy patří mezi mé oblíbené.

Pilot, začal mojí nejméně oblíbenou příběhovou linkou – cizoložstvím, které pak vede k rozvodu, majetkovému vyrovnání a péči o děti. Díky bohu byla tato část následně částečně upozaděná a přešlo se k tomu hlavnímu. Prostředí amerického fotbalu je pro mě rozhodně mnohem zajímavější než toho klasického, protože se v něm vyskytuje hodně lidí s nepříjemnou minulostí a problematickou osobností. Takže psycholožku rozhodně potřebují. A seriál tudíž ukazuje i tyto drsné hory svalů jako citlivé lidské bytosti.

Obsazení je příjemné, což se ale nedá říct o některých postavách, například nevěrnému manželi, ale to je prostě role kterou hraje. Pilot mi utekl příjemně pomalu. Asi to bude tím, že neměl až takový spád, ale zároveň byl příběhově dobře zaplněn. Na seriál se rozhodně někdy v budoucnu dokoumám, protože mě velmi zaujal.

+ prostředí amerického fotbalu
+ lidskost
+ obsazení

- (ex)manželské drama

Moje hodnocení pilotu: 80 %
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ragelly

ragelly

Viděla jsem komplet před šesti lety. Vím, že se mi seriál líbil, dala jsem mu 80 %, ale po té době už si ho...
před 4 roky
Další články k tématu