24. 11. 2019

S lupou do historie: Home Improvement

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Home Improvement (Kutil Tim) 1×01: Mow Better Blues?

Medailónek

Název: Home Improvement (Kutil Tim)
Žánr: Komedie, Sitcom
Stanice: ABC
Vysílání: 1991–1999
Celkový počet sérií: 8
Premiéra: 17. 9. 1991
Délka pilotu: 24 minut

Kdo?

Tvůrce: Carmen Finestra, David McFadzean, Matt Williams
Herci: Tim Allen, Zachery Ty Bryan, Earl Hindman, Richard Karn, Patricia Richardson, Taran Noah Smith, Jonathan Taylor Thomas

O čem to je?

Hlavní postavou je hvězda televizního pořadu Tim Taylor, který se svou ženou Jill vychovává tři, navzájem šikanující se, děti – Brada, Randyho a Marka. Spolu tak prožívají příjemné chvilky, zážitky, ale také problémy a starosti, se kterými vždy pomůže soused Wilson či Timův spolupracovník Al Borland.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Já vám nevím, mně to asi nesedlo. Když jsem viděl, co mě tentokrát čeká, podle názvu jsem vůbec netušil, co mě čeká, až ten český napověděl. Seriál jsem nikdy neviděl, ale přeci jen jde o sitcom, tak jsem doufal, že to půjde. A ono to zrovna dvakrát nešlo.

Jako nápad to je dobrý, ale jeho provedení v případě pilotu nic moc. Strašně rychle to uteče a člověk se vůbec nic nedozví, teda až na to, že Tim je buď totálně mimo, nebo se zkrátka snaží být vtipný za každou cenu. Trochu mě zaskočil vztah hlavních postav, manželé jdou většinu času úplně proti sobě, ale v podstatě nedojde k žádnému extra konfliktu, vše se hezky zamete pod koberec. Jasně, je to komedie, ale. Snad až na závěrečnou scénu tak nedošlo vůbec k žádnému projevu skutečných emocí.

Synové prozatím nedostali moc prostoru, zrovna ti ale mají potenciál pěkně nabourávat příběh a vnášet stále nové a svěží prvky. Docela mě bavil soused, který je zajímavým podivínem zjevujícím se zpoza plotu. O nějaké extra chemii mezi postavami se mluvit nedá, vlastně ani o postavách se víc mluvit nedá, protože nám skutečně během té krátké doby nic nepřinesly.

Trochu se obávám, že seriál sklouzne ke stereotypu, vzhledem k tomu, že tu máme jasný model s kutilem ve středu, televizním programem a rodinou, tedy přesněji domovem, ve kterém má hlavní postava tendence stále něco opravovat. To by opravdu mohlo brzy začít nudit.

Kdybych pilot sledoval kvůli tomu, že zkouším, jestli mě bude bavit tento seriál, tak mrknu ještě minimálně na druhý díl, abych věděl, jestli to má vůbec cenu, ale takto po lupě nemám vůbec chuť pokračovat a radši si pustím nějaký jiný osvědčený sitcom. Ale alespoň jsem si uvědomil, čím se inspiruje jeden slovenský sitcom, je to dost okopírované. Možná je teda potřeba sledovat tento pilot z devadesátek svěžíma nezaujatýma očima, aby si člověk seriál oblíbil.

+ synové
+ soused
+ nečekaný vztah

- rychle zapomenete
- ztratí kouzlo
- chybí chemie

Moje hodnocení pilotu: 60 %
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
naninka358

naninka358

To je jaksi myšlenka této rubriky... Stačí si přečíst úvodní odstavec...
před 4 roky
_-0-_

_-0-_

Naprostá shoda. Zejména u starších seriálů je absurdní slavnostně hodnotit jen piloty. Možná by...
před 4 roky
jesmot

jesmot

Docela by mě tato představa zajímala. Když se totiž člověk podívá, ať už sem do SLDH, ale rovněž...
před 4 roky
Další články k tématu