26. 4. 2020

S lupou do historie: Rules of Engagement

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Rules of Engagement (Pravidla zasnoubení) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Rules of Engagement (Pravidla zasnoubení)
Žánr Komedie, Sitcom
Stanice CBS
Vysílání 2007–2013
Počet sérií 7
Premiéra 5. 2. 2007
Délka pilotu 21 minut

O čem to je?

Sitcom vypráví příběhy několika přátel – čerstvě zasnoubené dvojce Adama a Jennifer, dlouholetých manželů Binghamových a také jejich stále svobodného kamaráda Russella Dunbara…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Pilot je takovým mix HIMYMu a 'Til Death, jen tedy místy méně vtipný mix. Nedá se tu moc mluvit o originalitě, tvůrci zkrátka vsadili na ověřené postavy a charakterové typy, ne že by všechno vyšlo.

Některé vtipy se vydařily, některé ne, ale tak to je asi vždycky. Něco málo asi působí až trapně nebo přitaženě za vlasy, jenže občas jsou věci, které vymyslí jen život a prostě nejde o vtipy. Seriál se tedy snaží trochu nastínit i úskalí (před)manželského života, a tím působit výchovně/příruč­kově.

Obsazení je dobré až na Davida Spadea, který mě značně irituje. Celkově bych seriál i přes pár povedených vtipů řadil spíš k těm průměrným, maximálně lehce nadprůměrným, ale rozhodně to není úplná špička sitcomové tvorby. Ani nějak nemám chuť v seriálu pokračovat, jenže ono to nejspíš bude rozmlsaností.

  • scéna se staroušky
  • seznam svatebních darů
  • vtipy unikají mezi prsty
  • slabší z kousků mezi konkurencí
60 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Připadám si už jako rozbité rádio, ale nejsem fanda sitcomů a rozhodně netuším, kdo jich tolik nasáčkoval do SLDH… Musím říct, že začátek pilotu byl otřesný, když se ale přes něj prokoušete, tak najdete i pár fajn vtipů, což mě (jako obvykle) mile překvapilo.

Obsazení bylo pro mě absolutně neznámé, tedy až na toho sukničkáře, ten mi je nějak povědomý, takže momentíček… Jo! Je to ten borec z Machrů s Adamem Sandlerem (první díl byl úžasný, druhý hrozný odvar). A jelikož se jedná o MŮJ názor, tak dávám mínusko za laugh track a nikdo mě nezastaví. NIKDO! Ale vraťme se k těm pozitivnějším věcem, a to k jedné fakt úžasné scénce se starším párem v galerii, ta scéna byla prostě BEZ CHYBY.

  • občas vtipné
  • starší pár v muzeu
  • převážně nevtipné
  • laugh track
60 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu