10. 11. 2021

S lupou do historie: Satisfaction

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Satisfaction 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Satisfaction
Žánr Drama
Stanice USA Network
Vysílání 2014–2015
Počet sérií 2
Premiéra 17. 7. 2014
Délka pilotu 66 minut
Prům. hodnocení 70 % (od 75 uživatelů)

O čem to je?

Provokativní drama zkoumá podstatu moderního manželství. Skrze jeden pár – Neila Trumana a Grace Trumanovou – seriál odpovídá na otázku, co uděláte, když máte vše a přesto to nestačí. Tomuto manželství rozhodně nechybí šokující a nekonvenční způsoby a volby.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Pilot funguje překvapivě dobře, vlastně největším problémem je jeho délka, kdy po hodině už to začíná být trochu úmorné, i když se člověk baví. Nechci teď citovat Forresta Gumpa, ale musím říct, že tento díl pro mě byl jako taková malá seriálová bonboniéra. S každou další scénou přišlo něco jiného, svěžího, co táhlo.

Asi mě dost oslovilo i to, že jsem už v pilotu viděl seriál, který prostě jenom nesleduju. Jasně, v jiných příbězích se taky postavy zamýšlejí nad životem, ale tady to bylo zkrátka něco jiného. Byla to prostě jízda, upřímná, se sexem, nevěrou, disfunkční rodinou a večírky. Celé v úhledném balení s příjemným obsazením.

Ještě ke zmiňované délce, v závěru už si člověk moc nepamatuje, co se dělo v úvodu, respektive je tu taková smršť akce (trochu jiné, než běžně u dramat), že to je prostě extra nálož. Přesto neodcházím s tím, že bych z pilotu nic neměl, že bych nevěděl, co jsem sledoval ani že bych nechtěl vidět další díl, protože to byla ztráta času. Jak říkám, v podstatě všechno tu funguje, takže není důvod to vzdávat. Zatím dost dobrý nadprůměr.

  • žánrový mix
  • neočekávatelné následující scény
  • příjemné postavy
  • délka
  • na konci už si člověk moc nepamatuje začátek
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu