5. 8. 2018

S lupou do historie: What I Like About You

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte What I Like About You 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: What I Like About You (Co mám na tobě ráda)
Žánr: Sitcom
Stanice: The WB
Vysílání: 2002–2006
Celkový počet sérií: 4
Premiéra: 20. 9. 2002
Délka pilotu: 20 minut

Kdo?

Tvůrce: Wil Calhoun, Dan Schneider
Herci: Amanda Bynes, Simon Rex, Wesley Jonathan, Jennie Garth, Leslie Grossman, Michael McMillian, Nick Zano, Allison Munn, Stephen Dunham

O čem to je?

Holly Tyler se poté, co její táta vezme práci v Japonsku, přestěhuje ke své starší sestře Valerie do New Yorku. Zrovna když si Val začínala myslet, že jí všechno hraje do karet (slibná kariéra, vlastní byt, stálý přítel), se její svět obrátí vzhůru nohama. Jejich nový společný život není zpočátku jednoduchý a obě si na něj musí zvykat, nicméně jejich sesterský vztah je nakonec silnější než kdy dřív.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status: viděno komplet
Hodnocení celého seriálu: 70 %

WILAY je jeden z prvních seriálů, které jsem viděla maratonem. Tehdy mi bylo o pár let míň a pamatuju si, že jsem si seriál zamilovala a opravdu mi přišel vtipný. Dnes, když jsem viděla pilot, mám trošku jiný názor. Už si nepamatuju, jestli se seriál zlepšil s přibývajícími epizodami, ale první díl mi moc vtipný nepřišel.

Atmosféra je příjemná. The WB má takové ty pohodové odlehčené seriály pro celou rodinu a to jde z tohoto kousku hodně cítit. Jen jsem nenašla dost povedených vtipů. Obecenstvo se smálo neustále, ale většinou jsem nechápala proč. Neříkám, že se tu ale nenašlo vůbec nic, přece jen mi koutky občas cukly. Ale potom, jak si pamatuju první sledování, jsem čekala něco trošku víc.

Největší problém mám s postavami. Obě herečky znám a mám ráda, dokonce bych ani neměla potřebu řešit jejich přehrávání, které je tu opravdu velmi znatelné. Ale spíš mi opravdu vadí samotné povahy postav. Především mladší sestra je nesnesitelná. Celých 20 minut dělá jeden průšvih za druhým, přičemž už od prvního ji má člověk chuť zabít. Starší sestra už je trošku snesitelnější, ale občas tam taky pobíhá jako srnka před automobilovými světly a na pokraji panického záchvatu řeší sebemenší blbosti. Hodně mých oblíbených postav, které jsem v seriálu měla ráda, se ale v pilotu nevyskytuje, takže možná přece jen bych s celkovým hodnocením šla výš, kdybych měla hodnotit seriál jako celek. Ale to není předmětem SLDH.

Kdybych se měla podle prvního dílu rozhodnout, jestli do maratonu jít, asi bych to riskla. Nejde o seriál, který by mě dokázal uchvátit hned po prvním díle, ale ani nebyl tak katastrofálně nudný, abych ho automaticky ihned odepsala. Nicméně bych skutečně silně doufala, že se začnu s dalšími díly bavit víc, pilot svůj potenciál nevyužívá.

+ známí herci
+ pohodová atmosféra
+ několik povedených vtipů, které vás rozesmějí nahlas

- spousta nevydařených vtipů
- otravné postavy, hlavně Holly
- hlasitý a častý umělý smích

Moje hodnocení pilotu: 50 %
Drunk_Queen

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Další ze seriálů, které jsem už někdy viděla, ale nezanechaly na mě vůbec žádný dojem. Nebo prostě jeden z těch, co mi nestály za to, abych si je zapamatovala, prostě jedna z těch věcí, na které člověk narazí, možná to chvíli na té stanici nechá, ale to stačí a bohatě.

S tím, jaké jsem mládě, jde tohle prostě docela mimo mě, Amandu Bynes znám jen kvůli jejím skandálům a ne díky jejím rolím… Tohle je pro mě zkrátka těžká historie, paradoxně je to s třeba s Chůvou nebo Krokem za krokem pro mě lepší, nevím proč.

Každopádně musím říct, že jsem to čekala horší. Ano, v polovině případů jsem dostala přesně to, co jsem čekala, takže mě stále přepadaly myšlenky, jestli tohle opravdu myslí vážně, jestli mě budou trápit ještě dlouho… a tak podobně.

Jenže zároveň musím uznat, že občas jsem se opravdu dobře bavila a párkrát jsem se zasmála nahlas. Jistě, pořád je to ten styl Disney, takže jak jsem psala v předchozím odstavci, v 90 % procentech případů to vyspělé zrovna není, ale párkrát se stane zázrak a podaří se něco opravdu chytrého.

Ale i tak, herci sice známí, ale obzvlášť ženské postavy otravné, klišé se skrývá (ne, tady se ani neskrývá, tady prostě je a nedobrovolně se ukazuje) na každém rohu.

Stojí tenhle seriál za sledování? Něco se vážně povedlo, ale i tak, za mě pořád ne.

+ herci
+ pár podařených vtipů

- trapnost
- klišé

Moje hodnocení pilotu: 50 %
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
sandokan555

sandokan555

tak tento serial ma totalne obysiel, hoci Amandu som mal ako tak rad (tak v mladosti vyzerala dobre)...
před 5 roky
Yellow

Yellow

Jannie Garth jsem nenáviděla i milovala v BH90210. Znělka je příšerná, postavy nesympatické, ale...
před 5 roky
Destinytte

Destinytte

Seriál jsem začala sledovat, když jsem si zamilovala Amandu, ale byla to pro mě jedna velká nuda.
před 5 roky
Další články k tématu