2. 3. 2022

S lupou do historie: 2 Broke Girls

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte 2 Broke Girls (2 $ocky) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název 2 Broke Girls (2 $ocky)
Žánr Komedie
Stanice CBS
Vysílání 2011–2017
Počet sérií 6
Premiéra 19. 9. 2011
Délka pilotu 22 minut
Prům. hodnocení 80 % (od 2395 uživatelů)

O čem to je?

Příběh se odehrává v New Yorku a zaměřuje se na dvě servírky. Na Max pocházející z chudé rodiny a na Caroline, která se sice narodila do bohatství, ale opustilo ji štěstí, a tak se musí živit také jako servírka v Brooklynské restauraci. Tyhle dvě se rychle skamarádí a vysní si společnou kavárničku. Jediné, co jim v cestě za jejich snem brání, je počáteční kapitál 250 000 dolarů…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: viděno několik epizod
Hodnocení celého seriálu: –

Vždycky si u SLDH uvědomím, kolik jsem toho ještě neviděl a kolik jsem toho zatím nestihl sjet až do konce, dneska je to ten druhý případ. Každopádně pilot patří k dílům, které jsem viděl (a kdyby jenom jednou), takže dneska žádný krok do neznámá. Vždycky mám radost, když už úvodní díl přinese tu atmosféru, kterou si drží celý seriál, člověk pak přesně ví, do čeho jde. Tak jako tady, smršť vtipu a urážek, to se nikdy neomrzí.

Myslím, že to co předvádí Kat Dennings by tak s humorem dokázala zahrát už jen Krysten Ritter (možná Elizabeth Gillies, ale tam už jsem na vážkách). S čistým svědomím tak můžu říct, že seriál by mohl mít jiné obsazení, ale v žádném případ ne lepší. Ono to sice na první pohled vypadá co do postav (případně i toho obsazení) hodně ujetě, ale to vůbec nevadí, právě díky tomu je to taková paráda. A to tu ještě navíc zatím chybí Jennifer Coolidge jako Sophie.

Je tu taková ta klasika střetu dvou rozdílných světů, ale zase to tu jedou krásně funguje. Holky padají a vstávají, baví naivitou a pesimismem se ztracenými ideály. Ať už tu byla luskací scéna, rozdělování kečupů, pusa v metru nebo kůň, všechno to přesně zapadá do konceptu 2 Broke Girls, protože na cestě za počátečním cílem 250 000 dolarů se toho stane opravdu hodně. Je to zkrátka příjemná oddechovka na večer, něco co asi většina v dnešním šíleném světě večer potřebujeme.

  • nejlepší možné obsazení
  • nálož vtipů a urážek
  • vystihuje atmosféru celého seriálu
  • ujeté
  • až moc uteče
  • chybí Sophie
80 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: viděno komplet, několikrát
Hodnocení celého seriálu: 100 %

Rewatching 2 Broke Girls si dávám téměř s určitou pravidelností – pokud to jde, tak alespoň jednou ročně (naposledy loni na jaře). Přesto si každé sledování užívám jako poprvé, protože tyhle holky jsou klenot, který mi vždycky zaručeně zlepší náladu.

V pilotu se děje jedna konkrétní neuvěřitelná věc: Max skutečně naplno pracuje, a tím nemyslím dortíky, ale práci servírky v bistru. To mi dnes, vzhledem ke znalostem zbylých sérií, přijde jako naprosté sci-fi. Taky je tam takhle zpětně krásně vidět charakterový vývoj Caroline, protože ta z rozmazlené ex-miliardářky z Manhattanu vyroste v soběstačnou, emancipovanou ženu, která s klidem zvládne bydlet ve zdi ve Williamsburgu a naplno využít svůj chytrý mozek z Whartonu, o kterém se zmiňuje jen každý díl.

Na druhou stranu musím říct, že humor, který je na celém seriálu snad to nejlepší, mi v tom prvním díle přišel hodně střídmý. Žádné vtipy na Hana ze strany Max, Oleg byl jen úchylný a vůbec ne tak vtipný, jak později bude, Caroline s pořádným humorem taky přijde, až se otrká, a i sarkasmus Max byl ještě takový dietní. Podtrženo sečteno, ta pravá komedie teprve dorazí.

Kromě již zmíněného humoru na 2 Broke Girls nejvíc miluju přátelství Max a Caroline, čeho tyhle dvě dosáhnou a kam až se obě dostanou. Jde taky vidět, že si rozuměly i obě jejich představitelky, a to je potom radost sledovat. Dodnes jsem se přes předčasné ukončení tohohle ikonického sitcomu nepřenesla a nemyslím si, že to vůbec někdy přijde. Věčná škoda.

  • starý dobrý sitcom
  • zaručený zlepšovák nálady
  • vztah Max a Caroline
  • to nejlepší teprve přijde
  • začátek měl ještě takový slabší humor
90 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
andromache

andromache

Hele, ale to není špatný nápad :-). Rozhodně by to byl zajímavý reunion :-). Jinak já si budu asi...
před 2 roky
luciakanky

luciakanky

Ja sa uz par dni chystam na rewatch a tento clanok ma na to este viac navnadil
před 2 roky
Franki

Franki

Já tedy jeste nevidel konec, ale doufam, že tu falešnou polku deportuji na konci do polska:-)
před 2 roky
Další články k tématu