7. 2. 2018

S lupou do historie: Dirty Sexy Money

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Dirty Sexy Money 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: Dirty Sexy Money
Žánr: Drama / Soap Opera
Stanice: ABC
Vysílání: 2007–2009
Celkový počet sérií: 2
Premiéra: 26. 9. 2007
Délka pilotu: 42 minut

Kdo?

Tvůrce: Craig Wright
Herci: Peter Krause, Donald Sutherland, Jill Clayburgh, William Baldwin, Natalie Zea, Glenn Fitzgerald, Seth Gabel, Samaire Armstrong, Zoe McLellan, Lucy Liu, Blair Underwood, Candis Cayne, Will Shadley

O čem to je?

Nick George žil celé své dětství ve stínu rodiny Darlingů a zapřísahal se, že v dospělosti s nimi nebude mít nic společného. Nyní je z něj právník s celkem obyčejným životem, tedy až do chvíle, než mu za záhadných okolností zemře otec, který pro rodinu pracoval jako právník. Zámožní Darlingové požádají Nicka, aby po otci převzal jeho práci. Nabídnou mu dostatek peněz k tomu, aby Nick mohl založit charitu a konat dobro. Na druhou stranu ho ale právě tyto peníze vtáhnou zpět do skandálních životů klanu Darlingů.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status: viděno komplet
Hodnocení celého seriálu: 80 %

Je to soapka, víc už asi ani nemusím říkat. Možná jsou všechny podobné seriály jako přes kopírák, ale fungují spolehlivě. Máme tu extrémně bohatou rodinu, morálního hlavního hrdinu, který na ně má vazby a rozhodne se s nimi na oko přátelit, jen aby odhalil, kdo zavinil smrt jeho otce. Když to tak píšu, zní mi to úplně jako Revenge, jen hlavním hrdinou je chlap.

U tohoto seriálu vás na první pohled zaujme obsazení. Už je to devět let, co jsem seriál viděla komplet, tenkrát jsem ještě nikoho z nich neznala, maximálně možná Sutherlanda. Dnes už je to jiná písnička. V hlavní roli exceluje Peter Krause, který ostatně v žádné roli nešlápne vedle. Natalii Zeu znám z Followingu, William Baldwin je tak známá tvář a jméno, že snad nemá cenu ho představovat… Však si projděte kompletní obsazení a uvidíte, jak solidně tento seriál láká na známé tváře.

Líbí se mi, že je tady záhada. Kromě klasických každodenních dramat, které dokážou prožívat skutečně jen zbohatlíci, tady je i serializovaný příběh, kdy hlavní hrdina pátrá po tom, co se stalo jeho otci. Jde o podobný princip jako u Revenge nebo u Zoufalek, postupně se odhalují různé střípky a na světlo se dostávají skandály, které by vás na začátku snad ani nenapadly. Je proto otázkou preferencí každého diváka, jak hodnotí zmíněné soapky – pokud vás bavily, bude vás bavit i tohle drama.

+ prostředí
+ luxus, přepych, peníze
+ herci a postavy
+ záhada

- stejné jako každá jiná soapka

Moje hodnocení pilotu: 80 %
Drunk_Queen

Status:první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Soapky nejsou něco, co bych sledovala. A rovnou na začátku svého názoru řeknu, že ani Dirty Sexy Money mě nepřesvědčilo svůj postoj přehodnotit. Rodinka zbohatlíků, co je nechutně bohatá, žije v nechutně luxusním prostředí a řeší své problémy, to je oč tu běží a teď jde o to, jestli se tím necháte k monitoru přitáhnout nebo ne.

Jak já si předem nezjišťuju, na co se to vlastně chystám dívat, tak jsem se na začátku dost zděsila. Obsazení vypadá povědomě, natočené to vypadá solidně, ale co měla sakra znamenat ta hudba? Vážně, přibližně tak do páté minuty jsem na svůj monitor koukala naprosto šokovaně a říkala si, že tohle by si ani v Ordinaci v růžové zahradě nedovolili. Takhle by relativně profesionálně vypadající scénu nezabili možná ani v turecké telenovele na TV Barrandov.

Ovšem když si člověk zvykne na všechna ta trapná klišé a tahle hodně zvláštní rozhodnutí, není to zas tak špatné. Na prostředí mě seriál sice nedostane, ale herecké obsazení je hodně známé. Až mě překvapuje, kolik tváří se bylo ochotno upsat k něčemu takovému, ale v tomhle odstavci přece nekritizuju.

Nejvíc se mi na pilotu zdaleka líbila ta scéna chvíli poté, co se hlavní hrdina upsal rodině, jak pobíhal mezi různými členy a řešil jejich problémy. Až mě děsilo, jaké tempo seriál nabral a co všechno se najednou děje, ale zároveň to byl jediný moment, kdy jsem měla skutečně pocit, že tahle soapka konečně plní svou funkci, že se skvěle bavím.

Záhada, jejíž řešení má přijít, by sice mohla pomoct, ale když se tak zamyslím, tak ta chvíle, kterou jsem popsala v minulém odstavci, byla vlastně tím jediným momentem, o kterém můžu skutečně říct, že stál za sledování. Ale není to můj žánr, to dělá hodně.

+ obsazení
+ hektické části

- soap hudba, klišé a tak dál
- je to poměrně nuda

Moje hodnocení pilotu: 40 %
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu