25. 2. 2022

S lupou do historie: Law & Order

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Law & Order (Zákon a pořádek) 1×01: Prescription for Death?

plakát

Základní údaje

Název Law & Order (Zákon a pořádek)
Žánr Drama Krimi
Stanice NBC
Vysílání 1990-????
Počet sérií 20+
Premiéra 13. 9. 1990
Délka pilotu 46 minut
Prům. hodnocení 58 % (od 243 uživatelů)

O čem to je?

Jeden z nejsledovanějších kriminálních seriálů na světě, v němž každá z epizod zachycuje ve dvou rovnocenných částech policejní vyšetřování zločinu a jeho soudní následky.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: viděno několik sérií
Hodnocení celého seriálu: –

Dámy a pánové, jedna z velkých legend se vrací s 21. sérií a tak si ještě před ní připomeneme tu úplně první. V roce 1990 se začala psát historie jedné velké legendy, která rozjela tak velký kolotoč, že začali vznikat lokální verze až po Rusko. A ono není divu, už první díl celkem stojí za to.

Pro náhradní pilot byl nakonec zvolen dost silný příběh, kontroverze, napětí, akce v soudní síni. Hlavou mi jede, jak je to staré, když mám v živé paměti srovnání s SVU a Organized Crime. Ale i s třemi dekádami na krku působí díl kvalitně a po stránce práva příjemně jako i modernější právnické kusy. Zkrátka a dobře, opilecký doktor to pořádně nakopl.

Je strašně vtipné, jak se obsazení za ty roky protočilo, takže dneska už tam vlastně nikdy z prvních 16 let vůbec není. Ale já si užívám i původní sestavu a rád se k ní teď vracím. Hezky spolu fungují, i když mi tu pochopitelně chybějí někteří pozdější aktéři. Je tu dynamika a zároveň taková nejistota, kdy člověk doufá, ale až do poslední chvíle neví, jestli ti dobří vyhrají. Jako úvod rozhodně slibný díl, jít úplně do neznáma, tak mě to navnadí na další díly. Na druhou stranu, přiznejme si, těch sérií ale je.

  • případ pro pilot
  • dynamika
  • nejistota
  • postavy
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu