19. 2. 2020

S lupou do historie: Skins

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Skins 1×01: Tony?

plakát

Základní údaje

Název Skins
Žánr Drama, Komedie, Teen
Stanice E4
Vysílání 2007–2013
Počet sérií 7
Premiéra 25. 1. 2007
Délka pilotu 46 minut

O čem to je?

Puberťáci žijící v anglickém Bristolu se snaží poprat se životem, jak nejlépe dovedou. Jejich denní režim běžně obsahuje drogy, alkohol a sex, teď musejí najít tu správnou normu, aby bylo vše v rovnováze a oni se mohli v klidu protloukat životem.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: Ne tak docela první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

On ještě po té třičtvrtěhodině někdo chce slyšet můj názor na tento pilot. Jasně že nechce, ale máte smůlu, dostanete ho. Pilot mi byl od začátku povědomý, přemýšlel jsem, jestli je tu třeba podobnost se Skam nebo Glee, kterou by to mohlo být, ale po pěti minutách mi to došlo. Právě tolik času u mě dostal pilot poprvé, než jsem to vzdal, takže žádná podobnost, prostě už jsem ho jednou zkoušel, vzdal to a teď se tomu vůbec nedivím.

O scénáři se radši zmiňovat nebudu, ale to vlastně není zase až tolik chyba tvůrců, nýbrž ztvárňované generace (stejně tak jako každé jiné). Tak jako některé věty začínají, končí a vlastně stojí na slovu vole, v Anglii je to trošku jiné slovo, který je tu toho vyplněno fakt dost. I to by se ale dalo zvládnout, nejsem žádný puritán nebo tak, je když se k tomu ještě přidá příšerné obsazení… asi takto, nebýt lupy, tak to ani podruhé nedám do konce. Akorát u Nicholase Houlta jsem měl chvílemi pocit, že vidím Johna Barrowmana, co mě ve finále štvalo, protože herectví nebylo ani trochu podobné.

Celkem mám tentokrát problém s napsáním důvodů, proč mě pilot tak strašně nebavil a otravoval. Každopádně mi to prostě celé přišlo strašně trapné, proč postavy dělají co dělají, proč vůbec tvůrci vytvořili takovouto partu? Taky by mě zajímalo, proč ani jeden v baru neřekli Sidovi, že jí jako prase a je celý špinavý. Tak jo, asi sem zbytečně agresivní, ale fakt to bylo celé nehorázně iritující, nejen tato scéna. Za mě prostě ten typ pilotu, který je příšerné dodívat, rádi byste se ho zbavili, ale on vám zůstane v hlavě. Takže ani nevím, za co jsou ta procenta.

  • obsazení
  • scénář
  • příběh
  • zůstane vám to v hlavě
10 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Od seriálu jsem vůbec nic neočekával a nakonec se z něj vyklubala komedie, u které jsem se smál od začátku do konce, což se u mě stává fakt málokdy. Na komedie jsem totiž asi tisíckrát náročnější než na dramata. Musím říct, že scéna, kde Tony obvolává všechny své přátele, byla prostě perfektní. Bez britské angličtiny a klasických britských urážek by to rozhodně nedosahovalo takových kvalit.

Obsazení je skvělé, hned ze začátku jsem poznal Nicholase Houlta a Kayu Scodelario. Skupinka nesourodých přátel, která se chce bavit, páchat vylomeniny a dostávat se do problémů. Při čtení popisku jsem se obával, co to bude za blbost, ale nakonec se ze Skins vyklubala asi nejlepší seriálová komedie, kterou jsem zatím viděl. Takhle jsem se nenasmál už hodně dlouho. Nevím jestli to má dabing nebo ne, ale rozhodně se na to podívejte v originálním zně­ní.

  • obvolávací scéna
  • britská angličtina a urážky
  • celkově je to vtipné
  • obsazení
80 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
Micuda98

Micuda98

Jestli se nepletu, tak právě proto tato rubrika existuje. :D
před 4 roky
minion93

minion93

fúha, na jednej strane ma to láka na druhej vôbec :D hádam tomu raz dám šancu :)
před 4 roky
foruska

foruska

V případě Skins je těžký hodnotit seriál podle pilotu,když je každá epizoda vyprávěná jinou postavou. U mě...
před 4 roky
Další články k tématu