28. 3. 2021

S lupou do historie: Body of Proof

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Body of Proof (Tělo jako důkaz) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Body of Proof (Tělo jako důkaz)
Žánr Drama, Krimi, Lékařský
Stanice ABC
Vysílání 2011–2013
Počet sérií 3
Premiéra 29. 3. 2011
Délka pilotu 43 minut
Prům. hodnocení 73 % (od 348 uživatelů)

O čem to je?

Dr. Megan Huntová, soudní znalkyně v oblasti medicíny, ke své práci využívá místy velmi neortodoxní metody. Megan bývala neurochirurgem, ale těžká nehoda jí zabránila v této práci pokračovat. Jak se vyrovná se svým novým zaměřením a podaří se jí práce skloubit s rodinným životem?

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: viděno několik epizod
Hodnocení celého seriálu: –

Pilot mi přinesl jednu zásadní otázku, proč jsem se na seriál nikdy nedodíval? Deset let od premiéry, no jo. Prostředí soudního lékařství už samo o sobě slibuje zajímavou podívanou, ale s Megan Hunt, která se zapojuje i přímo do vyšetřování, nabírá seriál úplně jinou chuť.

S obsazením jsem nadmíru spokojený, nikdo by mě asi neštval víc coby Morrise jako John Carroll Lynch, hraje ho fakt dobře. Dana Delany je taky naprosto bezchybná, úplně ji v té roli žeru a za Megan Hunt nikoho jiného zkrátka nevidím. Spolupráce a napětí mezi postavami taky funguje, což povedené obsazení ještě nezaručuje, je teda radost pilot sledovat.

Příběhově byla epizoda zajímavá, zodpověděla všechny podstrčené otázky o životě hlavní postavy a přinesla i zajímavé rozuzlení. Rozhodně ději prospělo, že nešlo o linku, jsi mi nevěrný, přichytila jsem vás u nás doma, jdu zabíjet. Ta důmyslnost s nemocí, ta byla opravdu povedená (jistě, šance, že alergie bude hrát do karet, možná není až tak vysoká, ale tak co). Myslím, že celkově kratší série by mohla pomoci promyšlenějším příběhů, takže to nesklouzne k úplné rychlokvašce. Nevidím tedy důvod nesledovat, lepší to může být vždycky, ale i tak čas s tímto seriálem strávený rozhodně nebude ztracený.

  • „chemie“ postav
  • odpoví na otázky
  • promyšlené
  • možná až zbytečná drzost
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře14zobraz všech 14 příspěvků
Litocha

Litocha

No, při jedné příležitosti, když Ray chyběl, byl Bravo 2 Sonny (i když se v tom úplně necítil). A...
před 3 roky
Jessica Angell

Jessica Angell

Tak si mě nahlodala že sem to vyhledala..Sonny je Bravo 2, Clay je Bravo 6.. Clay byl Bravo 2 jen...
před 3 roky
Litocha

Litocha

No, pokud se nepletu, Sonny je až na jednu akci Bravo 3 (i když teď s tím odházením/neodcházením se to...
před 3 roky
Další články k tématu